25è Fòrum FEDAIA
Inici » Altres edicions » 25a edició FÒRUM FEDAIA

Atenció a la infància en l’era postpandèmia: balanç, tendències i propostes de futur
Marc i mapa conceptual participat
Portem més d’un any i mig transitant amb intensitat per la incertesa sobrevinguda arran la crisi sanitària, social i econòmica iniciada al mes de març de 2020 a causa de la irrupció de la pandèmia per la COVID-19. Crisi que no ha fet més que agreujar moltes de les dificultats i mancances ja existents en el nostre sector, tant pel que fa a avançar en la garantia dels drets de la infància i joventut, amb un empitjorament de les dificultats de les famílies en situació de major vulnerabilitat, com pel que fa al reconeixement de les professionals i Entitats . La pandèmia ha estat un mirall de les moltes carències estructurals que ja hi havia a la nostra societat i de les moltes escletxes obertes al llarg dels últims anys entre sectors de la nostra societat . Una situació per la qual es justifica, ara més que mai, la feina que fem i per què la fem.
Per altra banda, la crisi ha provocat molts canvis en el funcionament i l’organització de la vida federativa, i també de les entitats, els serveis, les professionals, i l’atenció feta a infants, joves i famílies. Any en què el confinament d’emergència de tota la població, la desescalada i diverses onades han provocat situacions d’angoixa, de reajustaments de formes de treball, però sobretot, d’aprenentatge de treball col·laboratiu, d’enfortiment d’aliances, xarxes i comunitats per compartir necessitats, estratègies i propostes per interlocutar amb les administracions competents.
Totes plegades ens hem reinventat i enfortit per fer front a la nova situació. I com a exemple paradigmàtic de tot això, aquesta 25a edició del nostre fòrum anual, en format virtual, que sota el títol “Atenció a la infància en l’era postpandèmia: balanç, tendències, i reptes de futur”, vol continuar sent un punt de trobada, formació i aprenentatges per compartir experiències i bones pràctiques, però apostant per dinàmiques més participatives des del seu disseny al seu “consum”.
Són molts els temes, ponents, tallers, espais amb què comptarem. Us animem a participar, compartir i avançar juntes per construir i reconstruir en un moment tan necessari, cap on ens imaginem el futur: més feminista, més universal, més sostenible, centrat en les cures, més coeducatiu, més comunitari, més preventiu i més creatiu i cultural.
Us proposem una setmana on connectar-nos a xerrades, tallers, hackatons, espais més culturals, vivencials, de coneixença entre entitats i professionals, de projectes innovadors…, en streaming. A més, la majoria de les sessions seran enregistrades i les podreu consultar quan decidiu vosaltres. En definitiva, un temps diferent on trobar-nos i compartir.
Blocs temàtics
EL COS: Elements de resiliència
Ens vàrem quedar a casa, tancats/des, sense gaire possibilitats de posar el cos en joc, en moviment, de relació, d’expressió. Els infants i joves han patit l’impacte d’aquesta pandèmia on allò virtual ha guanyat terreny a la presencialitat, al cos a cos, al directe. En farem balanç, i exposarem reptes en relació al treball amb el cos, revisant les dificultats actuals que presenten els infants i adolescents.
LA CULTURA: El procés creatiu
Durant el confinament vàrem recórrer a la Cultura en les seves diverses formes (lectura, música, sèries, pel·lícules, etc) per transitar els moments d’incertesa i soledat. La Cultura com eina de resiliència ens ha acompanyat al llarg del temps en els processos de transformació, reconstrucció i revitalització de la societat. De les diferents expressions culturals en podem extreure pràctiques que traslladades a l’àmbit de l’atenció socioeducativa ens poden ajudar a acompanyar als infants, adolescents i famílies. Durant el Fòrum parlarem del procés creatiu com a eina transformadora i de diferents formes d’expressió cultural aplicada al nostre àmbit
LA COMUNITAT: Espais, organització de la comunitat i comunicació
La pèrdua dels espais comunitaris durant la pandèmia (els parcs, les escoles, els casals, el centres de joves, espais familiars, centres oberts, etc…) i per tant dels espais de socialització i de les xarxes de suport i ajuda mútua ha tingut i té un impacte important en relació al benestar dels infants i adolescents. El valor de lo comunitari batega amb més impuls en aquests moments i cobra prioritat en les nostres intervencions professionals. Reflexionarem al llarg del fòrum de les pràctiques de recuperació de l’espai públic, i de les organitzacions comunitàries així com del paper dels mitjans de comunicació en la recuperació postpandèmia.
LA CURA: El bon tracte versus les violències i el discurs d’odi
Aquests darrers anys estem contemplant l’increment dels discursos d’odi que inciten directament a la comissió d’actes de discriminació i violència per motius racials, xenofòbia, orientació sexual (LGTBI+ fòbia) o altres formes d’intolerància religiosa o per qüestió de gènere (violència masclista), i discapacitat. Som testimonis de l’estigma que pateixen els joves menors d’edat migrats en solitari, així com de l’augment de les violències intrafamiliars i per motiu de gènere. Els discursos de l’odi i les violències juguen un paper fonamental en la perpetuació dels estereotips discriminatoris, contribuint a la seva marginació. El foment dels valors associats a la cura i el bon tracte són eines de contrast per combatre la deshumanització que el discurs de l’odi genera. En el Fòrum analitzarem els motius, l’afectació en els infants i adolescents i les famílies, i el treball dels i les professionals per atendre i prevenir l’erradicació dels discursos d’odi i la violència associada.
Novetat Interactiva: servei de one to one
És un servei per a totes les persones inscrites en el Fòrum FEDAIA, independentment de la quota triada, de 22 al 26 de novembre, en horari de 9 a 17h.
Pre-Fòrum
Sessió prèvia en format de taller online en obert per a totes les nostres entitats sòcies. Un tastet molt experiencial i divertit del que trobareu en el programa del Fòrum d’enguany.
Taller d’Humor Social
Dimecres, 10, de 10h a 12h
“El Cuerpo que Ríe” és una invitació a alegrar-nos en el plaer que genera el riure. En desinhibir-se, gaudir de l’espontaneïtat i acceptar el joc com a forma d’aprenentatge. Els i les participants viuran una experiència creativa a través de l’humor. El taller serà a càrrec de l’actriu i pallassa Tatiana Torres Ruiz (Petisa), a Casa Amèrica Catalunya.

Programa
Ponents
ANNA MANSO MUNNÉ
Barcelona 1969. Escriptora i guionista. Des de l’any 1996 escriu guions per a programes infantils (Barri Sèsam, Super3, Mic, Una mà de contes) , programes d’entreteniment i sèries (El joc de viure, El cor de la ciutat, Mar de fons, Ventdelpla, KMM). Actualment forma part de l’equip de guió de la sèrie diària Com si fos ahir (TV3). Com a escriptora té cinquanta títols publicats de literatura infantil i juvenil. Ha guanyat dues vegades el Premi Gran Angular de literatura juvenil, l’any 2008 amb l’obra Canelons freds i el 2016 amb Allò de l’avi. L’any 2016 va ser reconeguda amb el premi Atrapallibres de literatura infantil pel seu llibre Amics monstruosos. Autora de la columna periodística La pitjor mare del món (Diari ARA) i del llibre La peor madre del mundo. Participa en diferents activitats d’animació a la lectura i a l’escriptura per a infants, joves i adults i de formació a docents. Col·laboradora en diferents mitjans de comunicació.
DAVID VÁZQUEZ VILLAMOR
Educador social de base, psicopedagog i dinamitzador sociocultural. Ha treballat amb infància en risc, persones sense llar i actualment amb joves estrangers.
Coordina equipaments residencials per a col·lectius en situació de risc social. Tutor i col·laborador
docent al Grau d’Educació Social de la UOC i de CFGS d’Integració Social. Autor del llibre “La mirada horitzontal. Històries sense llar d’un educador social” (Triangular edicions 2021).
EDU ORTIZ
Tècnic de joventut a l’Ajuntament de Girona on coordino accions, programes i projectes amb l’objectiu que esdevinguin experiències enriquidores i capacitadores per les persones joves. Coorganitzador de l’EdHack Krea Girona.
NÚRIA ITURBE FERRÉ
Psicòloga, màster en Psicologia Forense i Criminal per la UB i postgrau en teràpia de grups per l’IESP-UdG i postgrau en lideratge i innovació social d’ESADE. Ha treballat com a delegada de mesures penals alternatives i al programa d’acompanyament postpenitenciari d’Intress, del que va ser-ne la coordinadora durant els primers 3 anys de servei. Ha publicat diverses recerques en l’àmbit de l’execució penal becades del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, ha exercit la docència com a professora associada a la UB durant 5 anys i col·labora amb el Servei d’adopcions Internacionals fent tasques de formació. Actualment és directora del Servei d’Acompanyament a la Víctima del Delicte en seu judicial d’Intress i assumeix tasques de responsabilitat a les àrees de Justícia i Comunitat i Noves Oportunitats de l’entitat, també és cocoordinadora de la CAPEP d’ECAS, secretària de la Junta de la Secció Jurídica del COPC i impulsora de PrevenSI, on assumeix la direcció tècnica.
JORDI BAROJA BENLLIURE
Jordi Baroja Benlliure (Barcelona, 1974) és llicenciat en ciències de la comunicació (UAB), diplomat en infermeria (UAB) i màster en salut pública (UPF). La seva experiència professional ha estat sempre vinculada a l’àmbit de la salut, ja sigui en consultories o entitats del tercer sector d’àmbit estatal o internacional. Ha desenvolupat nombrosos projectes vinculats al VIH/SIDA i la salut sexual.
Des del 2015 dirigeix un Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) de Barcelona –de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius- on es treballa directament atenent joves de fins a 30 anys en tot allò relacionat amb la salut sexual, incloent la prevenció, detecció i tractament de les ITS. La seva visió i el seu treball s’emmarca dins dels Drets Sexuals i Reproductius i des d’una mirada feminista. Des del 2019 és president de la Societat de Salut Pública de Catalunya.
AINHOA ROCA VIELBA
Facilitadora formada des de l’enfocament de Treball de Processos, i experiència en la pràctica la mirada restaurativa en l’àmbit educatiu.
Al Fòrum ens parlarà de com educar en la prevenció de la violència masclista en època postpandèmica
GUILLEM BALLAZ i BOGUNYÀ
Músic polifacètic i multi-instrumentista, productor i professor. Ha dedicat gran part de la seva carrera a treballar des de la cultura popular amb grups com Foktreubanya, El somni del drac, Sol i Serena o La Puça, amb projectes com Projecte Pandero, o acompanyant altres músics com La Marta Rius o en Kepa Junkera.
El 2008 participa com a músic i glosador a la prova pilot impulsada des de la UAB per investigar la utilitat d’aquesta manifestació cultural tradicional com a eina social i pedagògica.
Arran d’aquesta iniciativa participa del Corrandescola de Barcelona, la Mostra de Reus, el Festival Mot d’Olot i Girona i realitza desenes de tallers de glosa dirigits a nens, joves i adults tan a centres educatius com a fora.
Actualment combina aquestes activitats amb la docència i la coordinació de les escoles Municipal de música de Besalú i l’Aulatradi de Salt.
CARME MONTSERRAT
Pedagoga i doctora en Psicologia per la Universitat de Girona, coordina actualment el Liberi, grup de recerca en Infància, Joventut i Comunitat de l’Institut de Recerca Educativa de la UdG. Té una llarga trajectòria de participació en recerques d’àmbit europeu, així com en recerques aplicades amb convenis amb administracions públiques i entitats del tercer sector relacionades amb infància i joves en situacions de risc i de violència masclista, sistema de protecció, benestar subjectiu i drets de la infància.
Ha publicat llibres i nombrosos articles en varis idiomes. Forma part de diverses xarxes internacionals, ha col·laborat amb el Consell d’Europa i ha realitzat estades de recerca a Anglaterra i Brasil.
SERGI VALERA
Professor Titular UB.
Doctor en Psicologia. Màster en Intervenció Ambiental. Imparteix Psicologia Social Aplicada i Psicologia Ambiental a la Facultat de Psicologia de la UB. És professor i coordinador del curs de postgrau Anàlisi i Intervenció Social i Ambiental, UB i UAB. Imparteix docència en diversos màsters entre els quals destaca el Màster en Intervenció Psicosocial i el Màster en Disseny Urbà. És també professor de el Programa de Doctorat en Arquitectura de la Universitat Nacional del Litoral a Santa Fe, Argentina i Professor Convidat per la Universitat de Valparaíso, Xile. Ha publicat nombrosos textos i articles sobre les relacions persona-entorn, identitat social urbana, simbolisme de l’espai, benestar i qualitat de vida, així com aspectes subjectius de la percepció d’inseguretat en l’espai públic.
MARI COROMINAS PÉREZ
Investigadora i coordinadora de la segona edició del programa Parlen els nens i nenes: el benestar de la infància a Barcelona, de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, dins l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (Parlen els nens i nenes és un programa promogut per l’Ajuntament de Barcelona). Doctora en psicologia, salut i qualitat de vida per la Universitat de Girona i professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya.
CECÍLIA GELPÍ
Psicòloga amb experiència en la intervenció psicosocial de persones en situació vulnerable amb especial èmfasi en els àmbits d’immigració, població refugiada, drets humans i violència de gènere. Més de 20 anys d’experiència treballant en diferents sectors: organitzacions sense ànim de lucre, salut mental i institucions governamentals.
Experta en la realització de teràpies individuals i de grup per tractar diferents estats mentals i socials que provoquen patiment humà. Èmfasi en acompanyar la cura de les persones i els grups que intervenen en l’àmbit social incorporant mindfulness.

AGUSTÍ BONIFACIO GUILLÉN
Treballador Social a l’Hospital Sant Joan de Déu, actualment referent social de psicosi, gests autolítics, conductes addictives i Identitat de Gènere. Membre de la Comissió de Salut Mental del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Docent universitari, escriptor i comunicador.
Ha escrit articles sobre violència juvenil, gests suïcides en adolescents, trastorns de la conducta alimentària o acompanyament des del treball social a la infància trans.
ISABEL MONTERO
Treballadora Social. Terapeuta Gestalt. Codirectora de: “El teatro como oportunidad”. Formada en el programa SAT del Dr. Claudio Naranjo de Psicoterapia Integrativa y Eneagrama. Coaching Ontológico. P.N.L. Psicoterapia corporal en el Sistema Río Abierto y en el Sistema Centros de Energía. Colaboradora en el Máster de Pedagogía Sistémica en Universitat de Tarragona y Universitat de Girona. Imparte Formación de Terapia Gestalt del Institut Gestalt. Actriz, profesora de teatro y clown, desde 2002. Workshops con: Merche Ochoa, Ale Risorio, Gabriel Chamé Buendia, Marcelo Katz, Raquel Pérez, Andrés Corchero, Raquel Perez, Carmen Rico, entre otros. Coautora del libro: “El teatro como Oportunidad”, Ed. Rigden 2012. Co-directora del Proyecto Koa de teatro y gestión emocional para jóvenes en la Fundación Nous Cims.
MªLAURA FERNÁNDEZ
Psicóloga. Terapeuta Gestalt. Co-directora de: “El teatro como oportunidad” en el Institut Gestalt. Formada en el programa SAT del Dr. Claudio Naranjo de Psicoterapia Integrativa y Eneagrama. Colaboradora en la Formación de Terapia Gestalt y de Constelaciones Familiares del Institut Gestalt. Tutora de Prácticas en la Facultad de Psicología de la Universidat Ramón Llull y la Universitat Oberta de Catalunya. Directora. Profesora de teatro desde 1998. Workshops con: Olivier Décriaud, Alfredo Sanzol, Sergi Belbel, Raquel Pérez, Carmen Rico, entre otros. Coautora del libro: “El teatro como Oportunidad”, Ed. Rigden 2012. Directora del Centro Psi. Psicología y terapia Gestalt www.TerapiaPsi.com desde 2006. Co-directora del Proyecto Koa de teatro y gestión emocional para jóvenes en la Fundación Nous Cims.

MARTA FUSALBA
Actriu. Grau en Disseny Gràfic(Eina – UAB). Especialitat en “Direcció y gestió de la innovació” (UOC). Formació en interpretación al “El Timbal” i a “Teatre i Consciència”. Facilitadora de tallers y cursos de teatro y gestió emocional i creixement per a infants, joves i adults. Professora de Soft skills basats en tècniques de improvisació. Màster “El Teatro como Oportunidad”. Facilitadora de KOA teatre a la Fundación Nous Cims.

LAURA MARTUSCELLI
Terapeuta Gestalt. Actriu. Coaching Ontològic. Moviment Expressiu Sistema Rio Abierto. Facilitadora i Coach del Programa “Tú puedes sanar tu vida”. Formada al programa de Tècnica Meisner de Javier Galitó-Cava. Màster “El teatro como oportunidad. Teatro y Gestalt”. Facilitadora de KOA teatre a la Fundación Nous Cims.
JOSÉ RAMÓN UBIETO
Psicólogo clínico. Miembro de la Asociación Mundial de Psicoanálisis y de la Escuela Lacaniana de Psicoanálisis. Profesor de la Universidad Oberta de Catalunya (Estudios de Psicología y Ciencias de la Educación) y profesor colaborador de la Universitat de Barcelona (Master de Actualización en Psicopatología y Psicoanálisis).
Colaborador habitual de La Vanguardia, El Periódico de Catalunya y The Conversation, ha publicado en diversas revistas nacionales e internacionales. Autor de “El trabajo en red. Usos posibles en Educación, Salud mental y Servicios Sociales” (Gedisa, 2009), “La construcción del caso en el trabajo en red. Teoría y práctica” (EdiUOC, 2012), “TDAH. Hablar con el cuerpo” (EdiUOC, 2014), “Bullying. Una falsa salida para los adolescentes” (Ned, 2016), “Niñ@s hiper. Infancias hiperactivas, hipersexualizadas, hiperconectadas” (Ned, 2018), “Del Padre al iPad. Famlias y redes en la era digital” (2019, Ned) y “El mundo pos-COVID. Entre la presencia y lo virtual” (2021, Ned)
CAROL RODRÍGUEZ COLÁS
Llicenciada en Comunicació Audiovisual, és directora de cine i televisió nascuda a Cornellà de Llobregat (Barcelona). Al 2021 ha estrenat el seu primer llargmetratge de ficció Chavalas, amb ajuda al desenvolupament i a la producció de l’ ICEC i amb la participació de TVE i TV3, a la Secció Oficial del Festival de Màlaga. Protagonitzada per Vicky Luengo i Carolina Yuste, va obtenir la Biznaga de Plata Premio del Público, Premi millor Òpera Prima ASECAN, Premi millor pel·lícula Movistar+. La pel·lícula, distribuïda per Filmax, es va estrenar a sales al setembre del 2021. Durant el 2020, va estrenar el curtmetratge de ficció La vella lluita, produïda per Mälmo Pictures i Alba Sotorra SL, candidata als Premis Gaudí 2021, Menció Honorífica del Jurat a Femcine i premi del públic del Festival la Gran Pantalla. Al 2019, va dirigir i escriure la sèrie Bany compartit, una sitcom produïda per RTVE. Al llarg de la seva carrera, també ha realitzat exposicions fotogràfiques, ha escrit i dirigit documentals, com Raval, plan de huída, per a TV3 i diversos curtmetratges de ficció.
CARMEN M. CASTREJÓN
Col·laboro amb diferents projectes i organitzacions socials, aprenent, entre d’altres coses, d’Innovació, Emprenedoria i Impacte Social.
ELVIRA VILARDELL
Grau en Periodisme per la Universitat Autònoma (2014).
Màster en Comunicació i Màrqueting Digital per la Universitat Autònoma (2019).
Em dedico al món del periodisme des de 2014 i des de fa més de 3 anys que
treballo en l’àmbit de l’entreteniment i la informació juvenil a Adolescents.cat.
Actualment Adolescents.cat és la comunitat més gran i més influent pels joves de
Catalunya. Un espai on s’informen i s’entretenen més de 500.000 persones.
Conscients de la responsabilitat que suposa gestionar una comunitat d’usuaris
d’aquesta edat, es treballa posant l’accent en els valors com la igualtat, la
diversitat, l’esforç, l’actitud positiva, la solidaritat, la participació i el sentit crític.
LAURA CENTELLAS
Grau en Periodisme a la Universitat de Vic (2012-2016). Màster en PNL i Intel·ligència Emocional a l’Institut Europeu de Periodisme (2020-2021).
Cantautora.
Apassionada per la comunicació, he treballat en diferents àmbits que m’han
permès treballar aquesta eina des de diferents perspetives: en el món del
màrqueting, el periodisme, el coaching i la música.
Comunicadora freelance des de 2018 he treballat en projectes i empreses com:
– Fem Produccions – Adolescents.cat: Redactora (des de 2018) i Gestora del
Consultori (des de 2020).
– Copywriting creatiu per a Finocam (Cabero Group) des de 2019.
– Gestió de xarxes socials per a Frigorífics Ferrer des de 2018.
– Redacció i gestió de comunicació per a projectes socials com AFMADO.
– Xerrades i ponències sobre comunicació i gestió emocional a centres educatius.
– Actualment ofereixo coaching individual i grupal d’habilitats comunicatives i
oratòria,
SONIA PIÑERO
Integradora Social
Cursant Educació Social
La meva trajectòria professional:
Fa més de deu anys que treballo en la Fundació del Barça coordinant programes socioesportius i tallers de parentalitat positiva.
Tinc experiència en l’àmbit de risc social, drogodependència i diversitat.

MONTSERRAT IRANZO
Doctoranda en el Doctorat Interuniversitari en Arts i Educació UdG. Investigadora en el grup de recerca universitària GREPAI UdG. Màster en Arts Escèniques UAB. Màster en Dance Movement Therapy UB. Postgrau en Salut Mental UB. Llic. en Treball Social URL/UB. Estudis teatrals Col·legi del Teatre. Titulació en Dansa ACADE Madrid. Gestió empresarial i financera. Recorregut professional en dansa social i grups de risc. En DMT –dansa mov. teràpia–treballa individualment amb infància, adolescència i adults; en grups s’especialitza en violència de gènere (Premi 2012 Dansacat Dansa i societat. 2020 Ajuntament de Barcelona Reconeixement bones pràctiques socials). Docent en dansa creativa i consciència corporal amb grups d’infants i d’adults, tant dins com fora de l’educació curricular. Participa en jornades i congressos nacionals i internacionals relacionats amb el moviment i la dansa presentant les seves experiències i projectes.
XAVIER ANGERRI
Graduat en estadística (UB-UPC), master en direcció, gestió i intervenció en serveis socials (Fundació Pere Tarrés) i actualment realitzant el doctorat al programa de doctorat de Sostenibilitat. Estadístic de Stefanini des de 2015 donant servei a una important empresa financera del nostre país.
Compagina activitat laboral i doctorat amb la tasca de professor associat de mineria de dades i de probabilitat i estadística a la FIB i ICTS de la UPC.
Investigador de projectes, entre els quals:
-Identificació de les necessitats socials emergents com a conseqüència del COVID-19 i efecte sobre els Serveis Socials del terrirori (INSSES-COVID19)
-Identificació de perfils d’agitació en malalts mentals greus i valoració de recursos professionals invertits en el control dels episodis d’agitació.
I autor i co-autor de diverses publicacions.
Sóc una persona implicada en l’àmbit associatiu on he ocupat diversos càrrecs de responsabilitat (President de l’Esplai Sant Miquel i tresorer de la Colla Castellera Jove de Barcelona)
LLUÍS BALLESTER
Lluís Ballester. Dr en Sociologia (UAB), Dr en Filosofía (UIB) i Treballador Social (UIB). Investigador Col·laborador del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques; professor titular d’universitat de Mètodes d’Investigació a la Universitat de les Illes Balears de 1978 a 2020. Ha estat director de la Unitat de Planificació i Estudis del Consell de Mallorca; de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UIB i de l’Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears.
De 1981 a 1997 va treballar en programes socioeducatius per a joves, Justícia juvenil i serveis socials comunitaris.
Membre del Grup d’Investigació i Formació en Educació Social (GIFES-UIB) i del Grup d’Estudis de la Prostitució a les Illes Balears (GEPIB). President de L’Instituto Galego de Xestión para o 3o Sector (IGAXES).
SARA BUJALANCE
Llicenciada en Psicologia i Màster en Teràpia Cognitiu-Social per la Universitat de Barcelona. Especialitzada en Trastorns de la Conducta Alimentària.
Directora de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia
ESTER MORILLAS
Mestra d’educació especial, amb més de 10 anys en l’àmbit de la infància, ha treballat anteriorment en la Fundació Save the Children coordinant projectes d’acció social. Des de 2017, com a responsable de programes locals a la Fundació Barça, Ester ha estat coordinant els programes de prevenció de violència, d’inclusió social i benestar pediàtric a Catalunya.
Actualment, està al capdavant dels programes de diversitat, protecció i prevenció de la violència.
BEATRIZ EDO
Integradora Social
La meva trajectòria professional:
10 anys formant part de l’equip de la Fundació Barça coordinant projectes socioeducatius inclusius utilitzant l’activitat física com a eina de canvi social amb infants i joves.
Experiència en l’àmbit de risc social, diversitat funcional i salut mental.
GUILLEM CASTELLÓ
Fronteres Invisibles ésunprojecte educatiuque trenca murs mitjançant eldiàlegi la comprensió dels problemes reals que ens envolten. Concretament, ens centrem en treballar lesmigracionsi tot el que se’n desprèn d’aquestes. Posem de relleu la realitat amb la qual una persona migrant es troba quan arriba a l’Estat Espanyol.
MARTA PONS
Fronteres Invisibles ésunprojecte educatiuque trenca murs mitjançant eldiàlegi la comprensió dels problemes reals que ens envolten. Concretament, ens centrem en treballar lesmigracionsi tot el que se’n desprèn d’aquestes. Posem de relleu la realitat amb la qual una persona migrant es troba quan arriba a l’Estat Espanyol.
MARIES FAYE
Diomcoop és una cooperativa d’iniciativa social formada per persones que anteriorment es dedicaven a la venda ambulant no autoritzada. L’objectiu és donar resposta de forma sostenible i duradora a les necessitats d’inclusió social i laboral de persones migrades en situació de vulnerabilitat.
EMMA CORTÉS
Coordinadora de projectes l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona, unitat especialitzada dins de l’Institut d’Estudis Regionals Metropolitans de Barcelona amb autonomia de gestió i amb l’Ajuntament de Barcelona com a entitat promotora.
Llicenciada en Pedagogia Social per la Universitat de Barcelona, Educadora Social, Postgrau en intervenció a través del joc i la joguina i en Direcció General d’Empreses per la UOC, també compta amb formació sobre anàlisi de polítiques i programes basats en els drets dels infants per The global human rights education and training centre.
Especialitzada en infància i joc i participació infantil, fa més de 22 anys que està en la direcció de projectes socioeducatius de diferents institucions. Des de fa 5 anys s’ha vinculat a l’àmbit del coneixement i la incidència en les polítiques públiques per acompanyar l’administració local en la seva funció de garantir els drets de la infància i l’adolescència i en la transformació de la ciutat perquè sigui més adequada per viure els nens i les nenes. Actualment coordina el programa de Ciutat Jugable de l’Institut Infància i dins d’aquest marc, la implementació del Pla de Joc a l’espai públic de la ciutat de Barcelona, coordinant els diferents àmbits municipals implicats en el Pla, entre altres projectes de l’Institut Infància vinculats a la participació de nens i nenes.
RAMÓN NOGUERAS
Ramón Nogueras es va llicenciar en Psicologia al 2001 a la Universidad de Granada, i va completar un Màster en Direcció de RRHH a la Fundació ESNA. Actualment està completant un màster en Teràpies Contextuals. Porta practicant la psicologia en consulta privada des de 2001 i ha treballat com a consultor en RRHH i formador corporatiu des de 2003, i és professor universitari des de 2012.
Des de 2010 es dedica a la divulgació en psicologia, aproximant la ciència de la conducta al gran públic, oferint diferents xerrades (TEDx, Desgranando Ciencia, Pint of Science, Escépticos en el Pub,Noches del Conocimiento), i ha col·laborat a RNE amb una secció al programa “Gente Despierta” amb Alfredo Menéndez. Actualment col·labora dins el programa “Hoy por Hoy” amb Àngels Barceló a la SER.
Ha publicat el llibre “Por qué creemos en mierdas”, sobre perquè tenim creències irracionals, i està treballant en el següent “Por qué nos la meten doblada”, sobre influència, persuasió i engany.
ANNA TORNÉ
Osteòpata.
EVA VELOSO
Osteòpata especialista en infants.
MARIA MOLLER
Sociòloga.

ANTONI SOLER
Nascut a Barcelona l’any 1951. Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, s’ha dedicat professionalment a l’ensenyament. Actualment està jubilat.
Des dels anys 70 ha militat en grups pacifistes i no violents: Grup d’Amics de l’Arca, Marxa de la Llibertat, Casal de la Pau, Col·lectiu d’Acció No-Violenta (CANVI), Objecció de consciència, devolució de cartilles militars…
Des de la seva creació, l’any 1983, forma part de FundiPau i n’ha estat el president des de l’any 2016 fins al 2021. Actualment segueix com a membre del Patronat.
Ha cursat també la Diplomatura en Cultura de Pau de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha participat en nombroses conferències i cursos sobre pau, conflictes, educació per la pau, etc. i ha publicat diversos articles i treballs. És coautor de “Educació per la pau. Geografia dels conflictes” (crèdit per a l’ESO, Editorial Claret) i autor de “Això és Cultura de pau” (Editorial Mediterrània).
a secció al programa “Gente Despierta” amb Alfredo Menéndez. Actualment col·labora dins el programa “Hoy por Hoy” amb Àngels Barceló a la SER.
Ha publicat el llibre “Por qué creemos en mierdas”, sobre perquè tenim creències irracionals, i està treballant en el següent “Por qué nos la meten doblada”, sobre influència, persuasió i engany.
NÚRIA FUENTES
Professora catedràtica del departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic d’Educació de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Des del 2017 és la coordinadora del grup de recerca GRISIJ.
És vocal, en rol d’experta, de l’observatori de la infància de la Generalitat de Catalunya i també membre, en rol d’experta, del Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona. És membre de diferents societats científiques nacionals i internacionals, entre elles, és membre del consell científic de l’IRE (Institut de Recerca en Educació) de la Universitat de Barcelona, de la Foster Care International Research Network.
Els seus interessos de recerca l’han portat a aprofundir i especialitzar-se en la infància en situació de risc i en protecció i els processos socioeducatius, amb una particular atenció a l’acolliment familiar, l’adopció, la reunificació familiar, això com, en el disseny, implementació i avaluació de programes educatius grupals de suport a la parentalitat tot considerant les perspectives de la resiliència, la parentalitat positiva i la participació dels infants i les famílies. Ha liderat i participat en nombrosos projectes de recerca d’àmbit local, nacional i també internacional. Les recerques, en la seva majoria, han estat desenvolupades amb metodologia de recerca acció cooperativa i amb una clara orientació de recerca aplicada que inclou el disseny, implementació i avaluació de programes.
Ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals on ha fet difusió dels resultats. És coautora de diversos programes educatius grupals adreçats a: les famílies en situació de vulnerabilitat, programa Aprendre junts, créixer en família; a les famílies i als joves en acolliment en família extensa, PFAFE (Programa de Formació per a l’acolliment en família extensa) el programa de suport SAFE (Programa de Suport per a Adolescents Acollits) para adolescents acollits en familia extensa; el programa Caminar en familia, adreçat a les famílies biològiques per donar suport a la reunificació familiar. A més, ha estat autora i coautora de capítols de llibres i nombrosos articles científics relacionats amb les àrees de recerca.
CLAUDIA VIDIELLA
LAURA POQUET
ANNA EGUIA

BILAL DOUAS
IOLANDA VIVES
Vaig fer la Llicenciatura de Psicologia Clínica a la UB acabant a l’any 1979 on ja participava en els cursos d’estiu “Carme Aymerich” per anar-me especialitzant en Psicomotricitat. He estat participant de la primera promoció en Pràctica Psicomotriu Aucouturier de la que ara m’honora dirigir fa 35 anys!!!!.
Sempre buscant treballar en equip i xarxa formo part de diferents col·lectius educatius, terapèutics i formatius: assessorament a escoles; Tariqa un projecte d’ajuda psicològica a infants i famílies; participació en Jornades, Postgraus, Congressos i Institucions nacionals i internacionals.
Tariqa és un espai terapèutic que funciona amb un equip estable i investigador des del 1994 amb constant creixement i evolució acompanyant a les famílies amb problemàtiques en el creixement dels seus fills. Estem especialitzats en un treball grupal molt individualitzat compaginat amb treball familiar i coordinació escolar.
Paral·lelament he seguit participant de trobades i tertúlies amb temes de valors, espiritualitat i educació a més d’una gran afició cap al teatre i el clown que les incorporo com eines terapèutiques i en les formacions d’adults.
Crec absolutament en el tàndem aprendre-ensenyar i en la possibilitat d’elecció que com a persones tenim de fer cadascú amb les pròpies potencialitats.
JAN GARRIDO
Educador Social i Terapeuta Gestalt. Membre fundador del grup de música Xiula. Experiència en centres de menors, justícia juvenil, model UTE en Centres Penitenciaris. Supervisor d’equips educatius i formador en diferents àmbits: comunicació, gestió emocional, noves masculinitats.
Hackató d'infants i joves
Desde l’any 2009 promovem la participació d’infants i joves amb diverses accions perquè la seva veu sigui escoltada. Aquesta iniciativa neix de les professionals que els/les acompanyen en el seu dia a dia i que pertanyen a la FEDAIA.

El 18 de novembre es dona el tret de sortida a la Hackató 2021. L’objectiu és crear una dinàmica de grup on els i les joves se sentin lliures d’expressar i compartir.
Que parlin els i les joves per tal de copsar la problemàtica i l’impacte que els ha causat la Covid en els diferents àmbits de la vida i recollir les seves propostes per tal de trobar-hi una solució.
TU TENS LA VEU!

Repercussió als mitjans de comunicació



Inscripcions
1 - FORMULARI
2 - PAGAMENT
Ingresseu l’import total de la inscripció al compte de FEDAIA:
ES68-2100-3325-11-2200084146
indicant el nom, cognom i entitat a qui correspon la inscripció
3 - COMPROVANT
Envieu la còpia de l’ingrés bancari a fedaia@fedaia.org
PREU INSCRIPCIÓ:
*Accés il·limitat per visualització en directe de totes les activitats del Fòrum, i en diferit a la majoria de continguts gravats.
Quota Premium:
Socis: 75€………………….No socis: 95€
*Accés a totes les activitats d’aquest dia, exclusivament per visualització en directe.
Quota dia 22:
Socis: 40€ …………………No socis: 50€
Quota dia 23:
Socis: 40€ …………………No socis: 50€
Quota dia 24:
Socis: 40€ …………………No socis: 50€
Quota dia 25:
Socis: 40€ …………………No socis: 50€
Quota dia 26:
Socis: 40€ …………………No socis: 50€
ESTUDIANTS: Accés a totes les activitats del Fòrum, exclusivament per visualització en directe. Adreçada a estudiants menors de 24 anys que cursen el seu primer grau universitari. Quota: 20€
Imprescindible prèviament enviar còpia de la matrícula al mail fedaia@fedaia.org per confirmar la condició.
Comitè organitzador
Beatriz Edo, Fundació FC Barcelona
Carla Pereyra, Associació INVIA
Carme Calafat, ABD
Dani Julià, Associació REIR
Elisenda Xifre, SUARA
Ester Morillas, Fundació FC Barcelona
Eva Ezcurra, Fundació CHM
Eva González, ET FEDAIA
Irene Álvarez, INTRESS
Juan Carlos García, FASI
Marta Montoya, EDUVIC
Montse Sòria, Fundació Pere Tarrés
Raquel López, ET FEDAIA
Sònia Martínez, ET FEDAIA
Sònia Piñero, Fundació FC Barcelona