Compromís per la infància, la joventut i les seves famílies

Inici » Campanyes » Compromís per la infància, la joventut i les seves famílies

L’Aliança ECAS-FEDAIA-FEPA defensem fermament l’Estat de Benestar i el seu màxim desplegament com a garantia del dret a la igualtat d’oportunitats socials per a tothom. Un Estat del Benestar que ha de ser més que un discurs i s’ha de fer realitat assegurant la garantia i sostenibilitat de cada tipologia de servei.

La pandèmia no ha fet més que agreujar la situació de crisi social que, tal i com les entitats de l’acció social feia temps que posàvem sobre la taula, continuàvem tenint. Encara no podem quantificar-ne l’abast però ja ho hem vist traduït en un increment importantíssim en les demandes de suport a diferents nivells. La situació de crisi social genera un retrocés en els drets de la infància i una manca d’igualtats d’oportunitats per a molta de la infància i la joventut de Catalunya.

Per això pensem que el principal repte és abordar i gestionar la crisi social. Des del punt de vista de l’Aliança ECAS-FEDAIA-FEPA, aquesta gestió passa per destinar els fons econòmics necessaris per revertir les situacions de vulnerabilitat d‘infants, adolescents, joves i les seves famílies, posant en valor la xarxa de serveis i professionals que dia a dia treballen per reduir les desigualtats, des de la proximitat, teixint la cohesió social del país. El que proposem té a veure amb “Omplir les motxilles d’oportunitats” per aquesta infància, adolescència, joventut i les seves famílies“.

L’Aliança ECAS-FEDAIA-FEPA demanem a les forces polítiques que adoptin un ‘Compromís amb la infància, la joventut i les seves famílies’