Projectes

Inici » Projectes

Projecte GEDISI - Digitalització de les entitats socials per a millorar la gestió i atenció envers la infància

Liderat per FEDAIA conjuntament amb TCP Group, i finançat amb els fons europeus Next Generation, té per objectiu  que les entitats membres  no quedin enrere i s’impliquin en un procés de  digitalització per a la millora dels serveis de gestió i atenció envers la infància, l’adolescència i les seves famílies.

El projecte desenvoluparà solucions de gestió integral dels  serveis tenint sempre com a eix el desenvolupament tecnològic que potencia el model d’atenció centrada en la persona.

 

Projecte de participació Infantil ‘I tu què opines?

Impulsat l’any 2009, coincidint amb el XX aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància i l’elaboració de la Llei de Drets i Oportunitats de la Infància i l’Adolescència. Un projecte que  tenia com a objectiu principal involucrar els infants en el procés de detecció de les seves necessitats i desitjos, i que ha estat a disposició de les entitats per continuar fomentant la participació d’ infants i joves com a eina de transformació social.

Tallers d’apoderament familiar

Des de 2014 el programa d’Apoderament Familiar ha dut a terme diverses iniciatives, entre les quals els Tallers. Centrats inicialment en l’àmbit de l’eficiència energètica i els hàbits saludables des de la infància, es pretén contribuir en la millora de la realitat quotidiana de les famílies i infants més vulnerables, en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.   

Building Peace Together

La FEDAIA ha participat en  l’ elaboració del projecte europeu Daphne “Construint la pau junts”. Un programa preventiu d’actuació comunitària per detenir la violència i l’assetjament escolar entre infants i adolescents, i per a ser implementat en centres educatius, associacions juvenils, famílies i serveis d’atenció als infants, adolescents i joves amb l’objectiu de promoure la tolerància zero.

Participem

L’any 2016, Coop57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) impulsen el Projecte Lliures, un fons econòmic i social estable amb el qual donar suport econòmic, tècnic i comunitari a projectes innovadors, emancipadors i transformadors que treballen al territori català per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social. 

La FEDAIA forma part de l’Àgora Lliure, òrgan consultiu i representatiu que vetlla pel compliment dels principis i objectius del Lliures i per acostar les opinions i reflexions de la societat al seu òrgan directiu.

Des de la Fundació “la Caixa” es va proposar el 2017, atorgar a la FEDAIA un paper preponderant en el nou paradigma d’execució del programa CaixaProinfància (CPI, oferint-li la coordinació territorial de les noves xarxes que es posaven en funcionament a Barcelona ciutat i diversos municipis de la seva àrea metropolitana i província; un encàrrec amb un alt contingut estratègic que consisteix, de manera general, en vetllar per l’harmonització del programa CPI.

A FEDAIA gestionem les sol·licituds presentades per entitats associades en el marc de la convocatòria de subvencions amb càrrec a l’IRPF. Programes com Educar en Valors, Prevenció Ara o Promoció de la Parentalitat Positiva, entre d’altres, han rebut subvencions per part del Departament.