Projectes

Inici » Projectes

Projecte GEDISI - Digitalització de les entitats socials per a millorar la gestió i atenció envers la infància

Liderat per FEDAIA conjuntament amb TCP Group, i finançat amb els fons europeus Next Generation, té per objectiu  que les entitats membres  no quedin enrere i s’impliquin en un procés de  digitalització per a la millora dels serveis de gestió i atenció envers la infància, l’adolescència i les seves famílies.

El projecte desenvoluparà solucions de gestió integral dels  serveis tenint sempre com a eix el desenvolupament tecnològic que potencia el model d’atenció centrada en la persona.

La base de GEDISI és una innovadora tecnologia SaaS (Software as a Service) que posa a disposició solucions de programari per mitjà d’internet, com un servei a l’ús. 

 

franja 5 logos + espai

Projecte de participació Infantil ‘I tu què opines?

Impulsat l’any 2009, coincidint amb el XX aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància i l’elaboració de la Llei de Drets i Oportunitats de la Infància i l’Adolescència. Un projecte que  tenia com a objectiu principal involucrar els infants en el procés de detecció de les seves necessitats i desitjos, i que ha estat a disposició de les entitats per continuar fomentant la participació d’ infants i joves com a eina de transformació social.

Tallers d’apoderament familiar

Des de 2014 el programa d’Apoderament Familiar ha dut a terme diverses iniciatives, entre les quals els Tallers. Centrats inicialment en l’àmbit de l’eficiència energètica i els hàbits saludables des de la infància, es pretén contribuir en la millora de la realitat quotidiana de les famílies i infants més vulnerables, en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.   

Building Peace Together

La FEDAIA ha participat en  l’ elaboració del projecte europeu Daphne “Construint la pau junts”. Un programa preventiu d’actuació comunitària per detenir la violència i l’assetjament escolar entre infants i adolescents, i per a ser implementat en centres educatius, associacions juvenils, famílies i serveis d’atenció als infants, adolescents i joves amb l’objectiu de promoure la tolerància zero.

Participem

L’any 2016, Coop57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) impulsen el Projecte Lliures, un fons econòmic i social estable amb el qual donar suport econòmic, tècnic i comunitari a projectes innovadors, emancipadors i transformadors que treballen al territori català per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social. 

La FEDAIA forma part de l’Àgora Lliure, òrgan consultiu i representatiu que vetlla pel compliment dels principis i objectius del Lliures i per acostar les opinions i reflexions de la societat al seu òrgan directiu.

Des de la Fundació “la Caixa” es va proposar el 2017, atorgar a la FEDAIA un paper preponderant en el nou paradigma d’execució del programa CaixaProinfància (CPI, oferint-li la coordinació territorial de les noves xarxes que es posaven en funcionament a Barcelona ciutat i diversos municipis de la seva àrea metropolitana i província; un encàrrec amb un alt contingut estratègic que consisteix, de manera general, en vetllar per l’harmonització del programa CPI.

A FEDAIA gestionem les sol·licituds presentades per entitats associades en el marc de la convocatòria de subvencions amb càrrec a l’IRPF. Programes com Educar en Valors, Prevenció Ara o Promoció de la Parentalitat Positiva, entre d’altres, han rebut subvencions per part del Departament.