COMUNICAT – L’empadronament és un dret

Notícies

Inici » COMUNICAT – L’empadronament és un dret

29/01/2024
Encapçalament de les diapositives
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Clic aquí

Crida a tots els ajuntaments catalans

29-gener-2024

Davant les últimes informacions relatives a les dificultats que troben famílies i persones estrangeres per poder-se empadronar en municipis catalans, FEDAIA vol recordar que la Llei de Règim Local obliga tots els municipis a facilitar la tramitació d’aquest document a totes les persones que ho sol·licitin independentment de la seva procedència.

Dilatar la seva tramitació o posar traves perquè aquestes persones puguin disposar d’aquest document és atemptar contra drets fonamentals que afecten a persones indefenses. El padró permet que aquestes famílies, moltes amb infància i adolescència a càrrec, puguin accedir a serveis bàsics com l’escolarització, la sanitat universal o els serveis socials. Impedir que puguin accedir a tots aquests serveis és contravenir la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides, on queda clar el compromís de les administracions per garantir l’assistència sanitària i l’escolarització de la infància i l’adolescència.

Per això exigim a totes les administracions i als ajuntaments que estan fent aquestes pràctiques que apliquin estrictament la llei en la garantia de drets de totes les persones i deposin una actitud que atempta contra els drets humans. Instem als responsables polítics a prendre les mesures per revertir aquestes situacions i a complir amb la llei i els principis democràtics i de justícia social que formen part del nostre marc de convivència.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn