Comunicat FEDAIA

Notícies

Inici » Comunicat FEDAIA

Comunicat FEDAIA
19/02/2021
EDAIA condemna fermament l’atac d’aquesta nit a un centre per a joves per part d’un grup de persones sense identificar i que no han atès a les raons que se’ls han exposat.

Per això entenem que es tracta d’un atac indiscriminat motivat per prejudicis entorn a les persones que s’hi acullen, que no oblidem són espais que apliquen, com a principal objectiu, la defensa i protecció dels drets dels i les adolescents i joves i l’acompanyament en el desenvolupament del seu itinerari personal d’emancipació. Una feina avalada per la legislació catalana.

L’atac representa un atemptat contra la seva casa, el lloc de vida i l’espai que ha d’esdevenir segur per aquestes persones, i per tant una vulneració al dret a la intimitat.

Així mateix, FEDAIA vol denunciar que en l’esfera política i mediàtica, s’alimentin els prejudicis contra aquests i aquestes joves a través de proclames que avalen el discurs d’odi envers aquestes persones. Davant d’aquesta situació, des de la Federació mantenim que cal reforçar els discursos del diàleg i la responsabilitat social amb la finalitat de donar la màxima protecció a la infància i adolescència que estan en situació de vulnerabilitat. Els drets de la infància i els drets humans han de prevaldre per damunt de qualsevol consideració.

Així mateix, volem remarcar la bona feina de les professionals del centre per mirar de rebaixar la tensió, i alhora, encoratjar-les i mostrar el nostre suport per la seva dedicació i implicació diària

Facebook
Twitter
LinkedIn