Coses que faig i aprenc en confinament

Opinió

Inici » Coses que faig i aprenc en confinament

Coses que faig i aprenc en confinament
20/04/2020. Article de J.M. Prats.
Ja fa unes 5 setmanes que estem confinats i no sembla que en breu puguem tornar a parlar de normalitat. Durant aquestes 5 setmanes de confinament els Centres Oberts (CO) i/o Serveis d’Intervenció Sòcioeducativa (SIS), malgrat estar en gran part confinats, fem l’esforç titànic de seguir atenent infants i famílies en situació de vulnerabilitat, i són molts (moltíssims) els àmbits i flancs oberts en aquest sentit.

S’han posat de manifest les mancances i la vulnerabilitat no només de les nostres famílies, sinó del sistema públic de Serveis Socials… i no és pas una crítica als seus professionals que fan tot el que poden i més (amb una sabata i una espardenya -perquè els EPIS ni hi són, ni se’ls esperen-). Durant aquests dies estem fent un tour per diferents professions i realitzant cursos i/o màsters accelerats, dels que us en voldria fer un resum:

Educació Social i Treball Social (en el sentit més ampli dels termes) i Amazon Prime

Durant aquestes 5 setmanes les entitats que gestionem CO/SIS ens hem reinventat en funció a les necessitats que han anat sorgint en els diferents territoris. Un apunt sobre la importància de l’arrelament de les entitats als territoris del País: entitats amb històric als barris, a peu de carrer, que coneixem el nom, la situació personal/familiar de les llars, la manera més eficient i eficaç de contactar realment amb les famílies; amb les que treballem i amb les que no treballem, però amb les que hi tenim contacte diari o setmanal fruit d’estar al carrer (gent gran, joves que han deixat el recurs però segueixen vivint al barri…).

Durant aquestes 5 setmanes aquest coneixement, aquesta relació, està sent la diferència entre contactarhi o no. La diferència entre poder entregar una tarja de beca menjador o d’aliments, o no… la diferència entre menjar o no, la diferència entre tenir accés a diferents recursos, o no… LA diferència.

J.M. Prats (Pep)
Director CO Compartir “El Pinar”
Associació Compartir-Grup Social Marista
Coordinador Comissió de Centres Oberts de la FEDAIA
Facebook
Twitter
LinkedIn