Dia de la Pobresa

Notícies

Inici » Dia de la Pobresa

Dia de la Pobresa
17/10/2023

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, la FEDAIA hem participat a una jornada sobre el nou model alimentari i la garantia del dret a l'alimentació

17-10-2023 FEDAIA hem format part d’una de les taules rodones que han tingut lloc durant la jornada  ‘El nou model alimentari: implicacions i reptes per a la garantia del dret a l’alimentació’, organitzada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, al Hub Social de Barcelona. En nom de la Federació, en David Rodríguez va fer una exposició a partir de les reflexions de les comissions de Centres Oberts i de Defensa de Drets i del Grup Motor SIS  sobre quina és la situació de la garantia alimentària i l’accés a una alimentació equilibrada per part de les persones en situació de vulnerabilitat. El representant de la FEDAIA va compartir taula amb representants de les entitats socials Càritas Catalunya, Federació del Banc dels Aliments de Catalunya i Creu Roja Catalunya.

Es va aprofitar l’oportunitat per donar a conèixer el paper fonamental de les entitats socials en l’educació per a una alimentació saludable a través dels berenars i tallers de cuina, en entorns en que les dificultats econòmiques fan molt difícil ingestes amb criteris de salut. També es va posar sobre la taula la necessitat de fer-se càrrec de la disponibilitat de les usuàries alhora de preparar els àpats i de com fomentar aquesta garantia alimentària entre les famílies. En aquest sentit es va aprofitar per tornar a reivindicar la perspectiva de gènere en les polítiques públiques adreçades a aquestes persones, a aplicar la renda universal com a garantia d’ingressos mínims per a una alimentació equilibrada i a demanar les beques menjador en tot el cicle d’ensenyament obligatori.

Podeu llegir la nota de premsa de la jornada de la Taula del Tercer Sector

Facebook
Twitter
LinkedIn