Eleccions 12M: demandes de FEDAIA als partits polítics

Notícies

Inici » Eleccions 12M: demandes de FEDAIA als partits polítics

Eleccions 12M: Demandes de la FEDAIA als partits catalans
17/04/2024

FEDAIA RECLAMA ALS PARTITS CATALANS UN COMPROMÍS DE MÉS INVERSIONS DESTINADES A INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA EN LES DEMANDES DE CARA A LES ELECCIONS CATALANES

Les entitats dedicades a l’atenció a la infància en risc de vulnerabilitat exigim apropar la inversió en polítiques d’infància i adolescència a la mitjana europea.

FEDAIA ha elaborat un seguit de peticions per a les forces polítiques que concorren el pròxim 12 de maig a les eleccions del Parlament de Catalunya per tal que es reverteixi la falta de recursos i inversions destinades a la infància i l’adolescència en situació de risc o vulnerabilitat així com a les seves famílies.

La primera demanda és que es mantinguin els compromisos acordats amb el Tercer Sector en relació amb els pressupostos destinats a les entitats i serveis socials que acompanyen aquestes persones. Però la Federació va un pas més enllà i recorda que mentre  la mitjana europea de despesa en polítiques d’infància i adolescència arriba al 2,5% del PIB, a Catalunya està en l’1,6%. I per això exigeix que els partits catalans es comprometin a apropar-se a la mitjana dels països del nostre entorn.

També demanem que es mantingui l’Estratègia de Lluita contra la Pobresa Infantil iniciada pel Govern català aquesta legislatura, i de la qual hem format part, i es comencin a desplegar mesures urgents com una prestació universal per criatures a càrrec, la universalització de l’atenció a la petita infància, especialment per a aquelles infàncies en situació de risc, mantenint el projecte per a la gratuïtat dels serveis d’escola bressol, avançar per garantir serveis de salut de caràcter més especialitzat com l’odontologia, l’oftalmologia i la salut mental i amb la cobertura necessària per a fer un bon tractament, així com potenciar polítiques valentes per garantir l’accés a un habitatge digne a totes les persones que ho necessitin. Alhora volem un compromís perquè es reforci el Pla de millora del sistema d’atenció a la infància.

Propostes FEDAIA Eleccions Catalanes 12M

Propostes FEDAIA Eleccions Catalanes 12M

pdf pdf   573.72 KB
Facebook
Twitter
LinkedIn