FEDAIA celebra la Plenària d’entitats

Notícies

Inici » FEDAIA celebra la Plenària d’entitats

FEDAIA celebra la Plenària d'entitats
20/06/2024

FEDAIA va celebrar ahir la Plenària amb la participació de professionals d’entitats membre i amb l’objectiu de reflexionar sobre dos temes centrals per la federació aquest any. Després de constituir els grups de treball, durant  4 hores vam participar en diverses activitats  per elaborar l’argumentari conjunt en relació amb la desinstitucionalització i la pobresa infantil.

Les aportacions que van fer les participants van enriquir un debat des de diverses perspectives i ha estat una oportunitat per afegir tots els vessants a tenir en compte respecte de les dues qüestions i fer-ne un diagnòstic sobre la situació. Les aportacions recollides serviran per anar teixint el posicionament de FEDAIA en la seva estratègia d’incidència.

Sobre la pobresa infantil es va poder comprovar les moltes arestes que s’hauran de tenir en compte a l’hora de definir les estratègies per abordar solucions, com l’accés a serveis de salut no coberts per la sanitat universal o els problemes que troben les famílies migrants per accedir a tota mena de serveis.

Sobre la desinstitucionalització es va abordar els riscos de l’estigmatització d’uns serveis que les entitats de FEDAIA treballen posant al centre l’autonomia de les persones. Es va reflexionar sobre com treballar per millorar el model de  protecció de les infàncies i adolescències que, per diversos motius, es veuen abocades a entrar en el sistema institucional, i alhora en posar en el centre l’acció social preventiva per evitar el desemparament d’aquestes persones.

Facebook
Twitter
LinkedIn