FEDAIA lamenta la mort de dos infants en un incendi i reclama més compromís de les administracions per evitar casos de pobresa extrema amb conseqüències dramàtiques.

Notícies

Inici » FEDAIA lamenta la mort de dos infants en un incendi i reclama més compromís de les administracions per evitar casos de pobresa extrema amb conseqüències dramàtiques.

FEDAIA lamenta la mort de dos infants en un incendi a Barcelona i reclama més compromís de les administracions per evitar casos de pobresa extrema amb conseqüències dramàtiques
30/11/2021

30-novembre-2021 La mort aquest matí de quatre persones, entre les quals un nadó i un nen de tres anys, en l’incendi en una entitat bancària abandonada a Barcelona, és un fet lamentable que posa de manifest la situació de vulnerabilitat i risc en què viuen algunes famílies a Catalunya.

FEDAIA se suma al dol per la mort d’aquestes persones i demana a les administracions una implicació més gran per evitar successos tràgics com aquests i garantir els drets fonamentals de la infància i les seves famílies. Són diverses les famílies que es veuen obligades a viure en infravivendes, en situacions de pobresa extrema, que posen en risc la seva vida i representen una vulneració inacceptable dels seus drets fonamentals.

Des de fa un any FEDAIA, juntament amb ECAS i FEPA, està exigint a les administracions i actors socials una estratègia catalana per l’erradicació de la pobresa de la infància i la joventut en el marc del Compromís per la Infància, la Joventut i les Seves Famílies. Avui aquesta exigència es fa més vigent que mai malauradament a partir d’un fet que no hauria d’haver-se produït sota cap circumstància.

En el marc de l’Aliança entre aquestes federacions, FEDAIA ha proposat una esmena  als pressupostos que incloguin augmentar la partida destinada a l’erradicació de situacions de pobresa de la infància i la joventut. Constatem que en el pla de Govern no hi ha cap partida ni cap acció destinada a erradicar el 33 per cent de la pobresa infantil i que la partida destinada a la Renda Garantida és inferior a l’executada durant el 2020 i a la prevista per 2021, que ja eren insuficients. A més estan quedant fora col·lectius tan amplis com la població migrada en situació administrativa irregular.

Facebook
Twitter
LinkedIn