Fundació Vicki Bernadet – Vicki Bernadet rep la Creu de Sant Jordi

Notícies

Inici » Fundació Vicki Bernadet – Vicki Bernadet rep la Creu de Sant Jordi

Vicki Bernadet rep la Creu de Sant Jordi
05/07/2023

05/07/2023  FEDAIA ens sumem a les felicitacions a la Fundació Vicki Bernadet, entitat membre de la nostra federació, per la distinció amb la Creu de Sant Jordi  a la seva presidenta, Vicki Bernadet, que ha recollit el guardó durant la cerimònia de lliurament  que ha tingut lloc al Teatre Joventut de L’Hospitalet de L.

La distinció atorgada a Vicki Bernadet li ha estat concedida ” per la seva gran lluita contra l’abús sexual a menors. Supervivent d’abús infantil, va fundar el 1997 l’associació FADA, reconvertida en Fundació Vicki Bernadet el 2006, per tal d’ajudar les víctimes com ella. Abans també havia estat vinculada a diversos projectes amb col·lectius en risc d’exclusió social, d’entre els quals destaca el seu paper com a presidenta de la Coordinadora Catalana Antidroga. Va ser pionera a evidenciar aquesta gran xacra social i a emprendre un gran treball, des del món associatiu, per treure a la llum els abusos i ajudar a prevenir-los. El seu projecte busca proporcionar ajut a les víctimes supervivents perquè es puguin sentir acompanyades i escoltades, i per evitar que pateixin el rebuig social, la incomprensió i la solitud”.

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, creada el 1981, distingeix aquelles persones que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn