Inaugurat el 26è FÒRUM FEDAIA dedicat a la perspectiva de gènere

Notícies

Inici » Inaugurat el 26è FÒRUM FEDAIA dedicat a la perspectiva de gènere

Inaugurat el 26è Fòrum FEDAIA dedicat a la perspectiva de gènere
06/10/2022

Entitats socials dedicades a l’atenció a la infància i l’adolescència i administracions han donat el tret de sortida el 26è Fòrum FEDAIA dedicat íntegrament a la perspectiva de gènere.

 En la jornada inaugural s’han pogut escoltar les veus de les representants institucionals després d’una benvinguda de la presidenta de FEDAIA, Elisenda Xifre, en què ha demanat el compromís de tothom perquè la igualtat d’oportunitats sigui també una realitat per a les nenes. “Serà necessari que fem un diagnòstic de la situació actual, que elaborem propostes per garantir que la perspectiva de gènere s’aplica de manera transversal en la nostra feina diària i per abordar el treball amb les famílies perquè la igualtat d’oportunitats per a totes les persones en tots els terrenys”

 En les intervencions de les representants institucional, la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda, ha agraït la feina de les entitats socials per aproximar-se a la realitat de les famílies “que no podem obviar que estan influenciades per una estructura patriarcal” i ha demanat un esforç de tots els agents socials “per superar unes estructures que afecten tots els àmbits. Les administracions hem de donar exemple, però és feina de totes, ciutadanes, entitats socials i famílies aplicar aquesta perspectiva de gènere que ens vincula amb els drets humans”

 També des de la Generalitat, el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha demanat a les entitats suport als representants dels poders públics per tirar endavant les polítiques adaptades a aquesta perspectiva de gènere i ha anunciat una Jornada Nacional sobre l’atenció a la infància i l’adolescència pel dia 17 de novembre. En aquesta jornada es faran públics els resultats d’una enquesta a famílies acollidores i infants i adolescents sobre els serveis d’atenció a la infància i l’adolescència.

També hi ha assistit en nom de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz Luque, gerent de Serveis Socials; per part de l’Ajuntament de Barcelona, la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes, de l’Ajuntament de Sta.Coloma de Gramenet, Mireia González, regidora de Ciutat educadora, Infància i Joventut i Esports, i Maria Jesús Larios, adjunta a la Síndica de Greuges.

          L’acte inaugural ha acabat amb una actuació especial de la cantant SUU, que han pogut gaudir les més de 100 persones que hi ha assistit.

Durant tres dies, fins divendres 7, el Fòrum abordarà diverses qüestions com les noves masculinitats, la detecció de l’abús, l’aterratge de la igualtat de gènere en el dia a dia dels infants i adolescents o les noves formes de consum cultural i audiovisual. Es farà a través de ponències, xerrades i taules rodones amb persones expertes com Isa Duque, psicòloga i formadora creadora del projecte ciberactivista la Psico Woman o a Gemma Altell, sòcia fundadora de G-360. 

Facebook
Twitter
LinkedIn