PrevenSI: Prevenció de l’abús sexual infantil

Notícies

Inici » PrevenSI: Prevenció de l’abús sexual infantil

PrevenSI: Prevenció de l’abús sexual infantil

PrevenSI és una entitat de recent creació i que ofereix recursos per reduir el risc de violència sexual infantil i està a disposició pública. La plataforma (www.prevensi.es/ca) ofereix informació i assessorament, atén consultes i facilita altres serveis preventius per a diferents col·lectius (educació, socials, sanitaris…).
Així mateix, davant la situació d’emergència que estableix mesures de confinament forçades, PrevenSI ha augmentat el seu horari d’atenció per assessorar i donar resposta a aquests casos: de dilluns a divendres, de 9h a 20h per telèfon
(900440443), xat online (www.prevensi.es/ca) o correu electrònic (info@prevensi.es).

Com augmentar la seguretat i prevenir la violència sexual infantil en el confinament?
El confinament pot augmentar el risc de violència sexual infantil i per reduir-ho, cal fer una prevenció específica. Hem d’avaluar quina és la situació en la que ens trobem, quins en son els riscos i com podem reduir-los.
La violència sexual infantil es produeix allà on hi ha infants i/o adolescents i adults.
Sabem que els percentatges de victimització són elevats. N’hi ha molt més dels que es denuncien. Per reduir-los cal introduir mesures de seguretat preventives adequades al moment i la situació de convivència actual.
El període de confinament intensifica la interacció amb els infants i adolescents i pot resultar una oportunitat per augmentar la consciència i la seguretat. Per exemple,
treballant conjuntament qüestions com la intimitat, la confiança i l’educació sexual i afectiva.

Facebook
Twitter
LinkedIn