24è Fòrum FEDAIA 2020: #SomEssencials, i juntes som més fortes

Notícies

Inici » 24è Fòrum FEDAIA 2020: #SomEssencials, i juntes som més fortes

24è Fòrum FEDAIA 2020: #SomEssencials, i juntes som més fortes
17/11/2020

Compartim amb vosaltres un resum del que ha significat aquest 24è Fòrum FEDAIA

Ara s’ha penjat, se senten veus atrotinades i hi ha algú que no ha silenciat el micròfon. Aquella pantalla s’ha quedat en negre i algú altre s’ho escolta mentre plega la roba. Enguany, la situació excepcional que estem vivint i que, d’una manera o altra ens està capgirant les vides, ens ha obligat a substituir les abraçades dels retrobaments per connexions i una tecnologia que no entén de les ganes que teníem de veure’ns altra vegada. 

Tot i això, aquesta 24ena edició del Fòrum FEDAIA ha estat un èxit fins i tot a contracorrent, amb prop de 200 persones inscrites! Aquest any, amb molt esforç, dedicació i creativitat innovadora, el comitè organitzador ha hagut de repensar l’estratègia, els formats i els espais com mai abans no ho haguéssim imaginat i el resultat ha estat tot un col·lectiu de professionals apostant per allò comú que ens fa seguir al peu del canó.

Els passats 27, 28 i 29 d’octubre es va dur a terme el 24è Fòrum FEDAIA, basat en el benestar emocional de la infància i l’adolescència i també les persones que acompanyen dia cada dia. I no, la temàtica no ha estat basada en els devastadors efectes que aquesta pandèmia està tenint en les persones, però és cert que ens ha anat com anell al dit per fer èmfasi en la necessitat de cuidar la salut emocional d’infants i adolescents així com de companys i companyes de professió.

Prop d’una desena de xerrades, una vintena de tallers i tres dies de reflexions, converses i debats que enriqueixen, una vegada més un sector cohesionat, que suma i que continua millorant dia rere dia. Cafès, ponències, tertúlies i desenes de projectes compartits han servit també per conèixer-nos entre nosaltres i aprendre les unes de les altres, assajos i encerts arreu del sector que ens fan ser més fortes com a entitats i com a federació.

Hem tingut, també, temps per riure i gaudir d’artistes com Payasos en Rebeldía i la Marcia Desorbitada, que ens han permès també compartir instants amens i distesos per riure i cuidar, també així, aquest benestar emocional que ha fet d’aquest Fòrum, una edició molt especial. Aquest any, a més, hem recollit fruits meravellosos de l’aposta per la participació infantil i juvenil a través del hackaton, on prop d’un centenar d’infants i joves van mostrar la feina i les estones compartides i les aportacions des de les seves perspectives.

És així, en col·lectiu i entre totes, com podem créixer, millorar, sumar i enfortir les nostres entitats i la gran xarxa de professionals que arreu del territori aposten per posar la vida al centre també en situacions adverses com la que estem vivint. Ens quedem, doncs, amb una bonica reflexió d’Alain Vigneau: “Jo no soc important, tan sols soc indispensable”.

I des de FEDAIA, ens reafirmem, #SomEssencials

Facebook
Twitter
LinkedIn