ABD-Premi Montserrat Roig de Comunicació Social

Notícies

Inici » ABD-Premi Montserrat Roig de Comunicació Social

ABD- Premi Montserrat Roig de Comunicació Social
31/10/2023

31/10/2023 Notícia d’ABD

ABD guanya el segon premi Montserrat Roig de Comunicació Social per la campanya ‘El viatge més car del món’.
La campanya busca sensibilitzar al voltant del tràfic de persones i crear una xarxa de suport per a les supervivents
El passat dijous 5 d’octubre, es van lliurar els Premis Montserrat Roig de periodisme i comunicació social, que enguany arriben a la seva 30a edició. La campanya ‘El viatge més car del món’, realitzada en el marc del projecte Cope&Hope de l’Associació Benestar i Desenvolupament – Grup ABD ha rebut el segon premi en la categoria de comunicació social.

La campanya, implementada principalment a Instagram, busca sensibilitzar al voltant del tràfic de persones i exposar aquesta situació com un exemple de violència de gènere i com una greu violació de drets humans. Amb la campanya hem volgut explicar les causes i conseqüències del tràfic d’èssers humans amb fins d’explotació sexual, des de la falta de vies legals i segures per a migrar, les desigualtats estructurals que viuen les dones o la intersecció entre el procés migratori i el gènere que faciliten l’explotació de les dones migrants i dificulten la seva inclusió social i laboral.

També hem volgut exposar els reptes, com la identificació de les víctimes, el suport psicosocial que reben, la regularització de la seva situació administrativa i la necessitat d’una llei integral que faciliti la identificació i el procés d’acompanyament.

Podeu llegir la notícia sencera a ABD

(Fotografia de l’Ajuntament de Barcelona)

Facebook
Twitter
LinkedIn