Última jornada del Fòrum: tallers i jocs per trencar prejudicis

Notícies

Inici » Última jornada del Fòrum: tallers i jocs per trencar prejudicis

Última jornada del Fòrum: tallers i jocs per trencar prejudicis
28/10/2023

28 octubre 2023  El 27è Fòrum FEDAIA s’ha tancat amb  els tallers en què les més de 200 professionals que han participat han pogut posar en pràctica els coneixements i aprenentatges de les ponències del dia anterior. S’han fet en diversos punts del territori, a Tarragona, Lleida, Girona i en quatre seus de Barcelona.

Les participants van poder  practicar a través del joc, des del  bàsquet fins a jocs de taula, i el aprenentatge, amb reflexions que ensenyaven a trencar prejudicis respecte la sexualitat i els models que s’han perpetuat sense tenir en compte les discriminacions de gènere o la manca de respecte a la diversitat sexual. Les pràctiques de divendres en les diverses seus que van cedir entitats de FEDAIA, van servir per obrir els ulls a una realitat sovint obviada i per trencar estereotips i revisar plantejaments propis.

FEDAIA agraïm als equips de Candela Cooperativa, Aplaer, Mandràgores, Magranes i Basket Beat per la seva implicació. I a les entitats  Suara Cooperativa, Casal dels Infants, Esclat Pare Palau i a Casa Sant Josep  i als Centre LGTBI de BarcelonaCentre Cívic Santa Eulàlia de L’Hospitalet de L. i Centre Cívic Pont Major de Girona, pel suport i  la cessió d’espais.

El Fòrum s’ha acabat amb una valoració molt positiva de les assistents i ha donat eines per quan facin una aproximació a l’educació sexual en els seus centres de treball. La majoria de les participants han afirmat que els tres dies de certamen els han servit per obrir els ulls i tenir més recursos per afrontar problemes com el tracte de la diversitat sexual, els estereotips de gènere o l’acompanyament de la infància i l’adolescència quan es veu sobreexposada a continguts esbiaixats com la pornografia o les ficcions que segueixen refermant els tòpics patriarcals

Facebook
Twitter
LinkedIn