La segona jornada del Fòrum FEDAIA enfocada en repensar el sexe

Notícies

Inici » La segona jornada del Fòrum FEDAIA enfocada en repensar el sexe

La segona jornada del Fòrum FEDAIA enfocada en repensar el sexe
27/10/2023

27 octubre 2023 Una ponència inspiradora i dues taules rodones han emmarcat la segona jornada del Fòrum de FEDAIA que s’ha realitzat a La Ciba de Santa Coloma de Gramenet. Han estat activitats enriquidores,   iniciades amb la ponència de la psicòloga (Sexeducando) Irene Negrí, que ens ha demostrat fins a quin punt els prejudicis morals travessen l’educació sexual mentre ens  instava a superar-los.

Tot un exercici per reflexionar que ha estat el punt de partida d’una primera taula formada per Elisabet Dionis, educadora y terapeuta sexual de la Cooperativa feminista Magranes, Estel Malgosa i Bruna Alvarez, antropòlogues del grup  SexAFIN – UAB, i Jordi Reviriego, metge de família i psicoterapeuta de Trànsit, servei de promoció de la salut de les persones trans.
Dinamitzada per Montse Sòria, de la Fundació Pere Tarrés,  les més de 200 professionals assistents  han pogut escoltar raonaments  sobre com la sexualitat vinculada a la reproducció pot estar també vinculada a una lectura que discrimina les dones en les relacions sexoafectives, i la importància de què se situï el plaer i el respecte com a centre de qualsevol tipus de relació.

A la segona taula hi han participat la sexòloga i antropòloga Helena Llorens  i l’educador social Pau Peralta,  fundadores d’ Aplaer, Kim Jordan, sociòloga i coreògrafa i Marta Torrón, fisioterapeuta.  Dinamitzada per Montserrat Alfaro, de Fundació Idea, les ponents  van donar recursos i consells pràctics sobre com tractar  les relacions  sexuals amb la infància i l’adolescència, a partir del benestar emocional i combatent la sobreexposició a la pornografia ensenyant la diferència entre realitat i ficció.

La jornada va cloure després que  Kim Jordan aconseguís  posar dempeus tot l’auditori per fer un exercici de moviment de pelvis pràctic i saludable.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn