Una Educació poc valorada. Article de la Comissió UECS

Notícies

Inici » Una Educació poc valorada. Article de la Comissió UECS

Una educació poc valorada
08/02/2022
Encapçalament de les diapositives
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Clic aquí

“En algunes ocasions sembla com si la capacitat de les professionals de les UEC’s per fer tota mena de tasques en l’acompanyament, atenció i educació d’aquesta adolescència sigui un greuge pel seu reconeixement i no es valorés com a tasca docent.”

08/02/2022 Article d’opinió de la Comissió UECS de FEDAIA per a Social.cat

L’escolarització és un dret inalienable a qualsevol persona. En aquest país, afortunadament, tothom té aquest dret i és obligació de les administracions garantir-lo. No tota l’adolescència, però, té uns entorns i unes circumstàncies proclius a poder seguir un sistema pensat per entorns més o menys organitzats i ordenats.

Aquesta altra adolescència, que per les seves circumstàncies vitals es veuen impossibilitades a seguir la docència reglada, tenen, però, un servei que actua com a paracaigudes i que en moltes ocasions els permet redreçar el rumb i reinserir-se amb èxit als estudis i a la societat. Una tasca que no seria possible sense el treball incansable, compromès i ferm de les professionals que cada dia es deixen la pell en les unitats d’escolarització compartida, conegudes com a UEC’s.

Tractar de reconciliar aquesta adolescència amb l’aprenentatge requereix molta imaginació, adaptabilitat i treballar amb eines interdisciplinars. Una tasca que només poden fer professionals amb un gran bagatge i una formació especialitzada en l’àmbit socioeducatiu.

Podeu llegir l’article sencer a  social.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn