COMUNICAT FEDAIA – ALERTA PELS DRETS DE LA INFÀNCIA A UCRAÏNA

Notícies

Inici » COMUNICAT FEDAIA – ALERTA PELS DRETS DE LA INFÀNCIA A UCRAÏNA

COMUNICAT
25/02/2022
Encapçalament de les diapositives
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Clic aquí

ALERTA PELS DRETS DE LA INFÀNCIA A UCRAÏNA

La FEDAIA condemna de manera contundent els atacs a la població civil per part de les tropes russes a Ucraïna i se solidaritza amb la població víctima dels bombardejos i els atacs per part de l’exèrcit.

Conflictes d’aquest tipus empenyen milers de famílies i molta infància a situacions de gran risc, precarietat i vulnerabilitat. Situacions que generen gran incertesa, obliguen a les persones a deixar la seva llar buscant refugi per evitar ser el blanc de la munició i aboquen a molta infància a no poder gaudir d’entorns de vida amb seguretat, a no poder seguir amb els seus processos d’educació, canvien el seu lleure i els jocs i afecten a la seva salut.

En línia a cercar la màxima coherència amb la nostra missió i els nostres valors, FEDAIA reclama a la comunitat internacional que vetlli per la protecció de totes les persones i l’assistència dels milers de persones refugiades que generen aquestes situacions de conflicte, i en especial, que vetlli per la defensa dels drets de la infància.

Recordem que tan Rússia com Ucraïna són signants de la Convenció dels Drets de la infància i això els obliga a respectar els seus drets.

Alhora, demanem a totes les administracions espanyoles i catalanes que preparin els dispositius necessaris per acollir la infància i les seves famílies, si decideixen triar Catalunya com a lloc d’asil.

Com hem fet en moltes altres situacions de crisi, les entitats de la FEDAIA ens posem a disposició de les administracions en tot allò que faci falta per tal de garantir el compliment dels drets de la infància i, si s’escau, poder garantir processos d’integració i acompanyament de les famílies en situació de vulnerabilitat al nostre país.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn