Fundació COMTAL- L’oportunitat del futur de Hassan

Notícies

Inici » Fundació COMTAL- L’oportunitat del futur de Hassan

L’oportunitat del futur de Hassan
15/02/2022

15 febrer 2022- Fundació Comtal

El passat d’octubre, el consell de Ministres va aprovar la reforma del reglament de la llei d’estrangeria perquè s’eliminessin moltes de les barreres que dificultaven viure i treballar legalment a joves que han migrat sols/as des dels seus països d’origen amb l’objectiu de tenir una vida millor.

Fins ara, per a aconseguir el permís de treball es necessitaven uns requisits inassolibles que vulneraven greument els drets de les persones migrants.
La llei exigia ofertes de contracte d’un any a jornada completa o mitjans propis de vida molt difícils d’aconseguir (fins a 2.000 euros mensuals), en el cas de les segones renovacions. Des que el canvi en la reforma de la llei d’estrangeria va entrar en vigor, la segona setmana de novembre, aconseguir permís de residència i treball ara és molt més fàcil i ràpid.
Gràcies a aquest canvi en la llei, molts joves migrants han tingut l’oportunitat d’accedir al mercat laboral per primera vegada per a poder complir els seus somnis i inquietuds.

El Hassan va arribar a Barcelona amb 17 anys volent sostenir un procés d’inclusió social basat en la formació i el treball, però sense xarxa de suport ni recursos adequats per fer-ho.

El procés migratori del Hassan va ser molt dur i perillós. Quan va arribar a Barcelona va ser tutelat per la DGAIA i va estar en un CRAE fins que al març del 2019, fa fer 18 anys. En aquest moment, l’Hassan es va quedar desemparat i al carrer, fins que al febrer del 2020, va trobar una plaça per viure en la Llar Germà Adrià, un pis de promoció a l’autonomia de la Fundació Comtal.

A la Fundació Comtal vam oferir-li un espai segur perquè el jove es pogués desenvolupar com a persona formant-se a nivell formatiu i adquirint les habilitats suficients per ser autònom.
Durant aquest temps, la seva preocupació principal ha estat poder renovar el seu permís de residencia. Amb la modificació de la llei d’estrangeria, ha aconseguit tenir regularitzada la seva situació documental amb permís de residència i treball.
Gràcies a aquest fet, el seu esforç, capacitat i actitud, l’Hassan ha trobat una feina estable com a ajudant d’agent forestal, i desenvolupa tasques de neteja i manteniment de jardins.

El jove agreix enormement aquesta oportunitat laboral, que ha fet millorar significativament la seva qualitat de vida i properament la de la seva família.

Podeu llegir la notícia sencera a Fundació Comtal

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn