COMUNICAT FEDAIA – CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DE PERSONES EN PROCÉS DE MIGRACIÓ A LA FRONTERA SUD

Notícies

Inici » COMUNICAT FEDAIA – CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DE PERSONES EN PROCÉS DE MIGRACIÓ A LA FRONTERA SUD

COMUNICAT
28/06/2022
Encapçalament de les diapositives
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Clic aquí

CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DE PERSONES EN PROCÉS DE MIGRACIÓ EN LA FRONTERA SUD

FEDAIA constata amb preocupació i alerta el caire repressiu inacceptable que estan agafant les polítiques migratòries a la frontera sud de l’Estat espanyol.

No podem acceptar de cap manera que les autoritats espanyoles considerin ben resolta una crisi a la tanca de Melilla que, segons algunes fonts, haurien deixat 37 víctimes mortals i desenes de ferides. I constatem que aquesta brutalitat respon a un intent de criminalització de persones en situació de vulnerabilitat que fugen de la fam, la pobresa i de conflictes bèl·lics amb un discurs que legitima la violència i atempta contra la vida. 

De la mateixa manera, manifestem la nostra preocupació per la intenció de militaritzar el control fronterer a partir de la cimera de l’OTAN que comença avui a Madrid i que vol situar les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla com a elements de seguretat de la integritat territorial. No podem acceptar que els processos migratoris que emprenen milers de persones, entre elles joves i adolescents, cercant millors oportunitats i millor vida estiguin considerats una agressió i es plantegi com una qüestió de seguretat el que és un tema vinculat a garantir els drets humans i a revertir situacions extremes de vulnerabilitat.

A banda, una part important de les persones que intenten travessar les fronteres a través de les ciutats autònomes són menors d’edat i el tracte violent i repressiu contra elles és una vulneració flagrant de la Convenció dels drets de la Infància de les Nacions Unides.

Per tot plegat, FEDAIA demana a les autoritats espanyoles i els grups parlamentaris al Congrés que es posicionin a favor dels drets humans, especialment pel que fa a infants i adolescents, i es replantegi una política que, des del nostre punt de vista, només comporta violència, terror i injustícia.

Facebook
Twitter
LinkedIn