FEDAIA a Europa

Notícies

Inici » FEDAIA a Europa

FEDAIA a Europa amb Eurochild
05/07/2024

Aquest mes de juliol la directora de FEDAIA, Sònia Martínez, i la responsable de l’Àrea de Coneixement i Innovació, Carmelita  Lapadula, han estat presents a la Convenció d’Eurochild 2024, celebrada a  Malta, on hi van assistir més de 160 persones. Convidats experts junt amb representants de les Nacions Unides, la Comissió Europea, l’Agència dels Drets Fonamentals de la UE i el Govern maltès  van participar en els debats sobre com abordar la pobresa infantil i l’exclusió social a tot Europa.

Durant dues jornades totes les participants han pogut treballar a través de 15 tallers i visites d’estudi, qüestions tan rellevants com la primera infància, la pobresa infantil, la separació familiar o la seguretat en internet. A l’esdeveniment, que va inaugurar la presidenta d’EuroChild, Marie Louise Coleiro Preca, també van poder assistir a diverses conferències i xerrades. Entre d’altres, van poder  escoltar les experiències en matèria d’acompanyament a les infàncies per part de Michael Falzon, ministre de Polítiques Socials i Drets de les Infàncies.

La Convenció a Malta d’EuroChild també hi ha posat en el centre la participació de les infàncies en  les polítiques que els afecten i en aquesta línia ha presentat el 4t Consell de la Infància de l’Organització. La clausura,  a càrrec de la secretària general d’Eurochild, Sabine Saliba,  va donar pas als discursos més reivindicatius en la defensa dels drets de les infàncies i adolescències, independentment del seu origen i la seva situació administrativa, com un deure i una oportunitat per a Europa. Durant l’acte de tancament  també  hi va intervenir el  primer ministre de Malta, Robert Abela, que va defensar que la responsabilitat per garantir el futur d’aquestes infàncies és una feina compartida entre el teixit social i les administracions.

La Convenció  també va ser una ocasió per celebrar els 20 anys d’Eurochild i va resultar experiència enriquidora per les representants de FEDAIA, que a més van  poder visitar algunes entitats de l’illa que són referència en matèria de drets de la infància i l’adolescència.

Facebook
Twitter
LinkedIn