Informe d’Eurochild sobre els drets de la infància

Notícies

Inici » Informe d’Eurochild sobre els drets de la infància

Informe d'Eurochild sobre els Drets de la Infància
12/02/2024

L’informe centrat en l’estat espanyol s’ha elaborat amb les aportacions de FEDAIA i la Plataforma per la Infància

En el Dia Mundial de la Infància 2023, Eurochild va publicar l’informe “Children’s Rights: Political will or won’t?”, que recopila informació dels membres de l’organització a 26 països europeus i ofereix una visió general de la situació de la infància en aquests països.

Presentem ara l’informe centrat en l’Estat elaborat amb les aportacions de FEDAIA, junt amb la Plataforma per la Infància, i on es destaca el procés de desinstitucionalització que s’hi porta a terme, però recorda que encara hi ha una quantitat important de nens i nenes de menys de 6 anys en centres residencials. Demana un esforç a les autoritats per donar suport a les famílies i treballar amb aquestes per evitar la retirada de tuteles i garantir que tots els centres fan l’atenció individualitzada que cada infant necessita. Destaca en aquest informe la petició de la nostra Federació perquè s’apliqui amb celeritat la Llei Integral de Protecció de la Infància i l’Adolescència contra la violència i reclama un augment del suport de les institucions espanyoles a la criança.

L’informe d’Eurochild té com a objectiu aportar solucions de treball i recomanacions específiques per país perquè els responsables de la presa de decisions de la UE i els governs nacionals s’hi basin a l’hora d’abordar les necessitats dels infants.

Facebook
Twitter
LinkedIn