La FEDAIA demana respecte pels infants que estan arribant a la costa de Ceuta

Notícies

Inici » La FEDAIA demana respecte pels infants que estan arribant a la costa de Ceuta

La FEDAIA demana respecte pels infants que estan arribant a la costa de Ceuta
19/05/2021

La federació exigeix recursos a l’administració per donar un tracte just i el suport necessari per a les seves atencions

Davant les notícies que arriben des de Ceuta, la FEDAIA reclama que es tracti amb el màxim respecte els infants i adolescents que han arribat les últimes hores a les platges de la ciutat autònoma.

FEDAIA es conscient que és una situació molt complicada de gestionar, però no troba acceptable el tracte que estan dispensant les forces de seguretat en alguns casos i algunes de les devolucions en calent d’aquesta infància i adolescència que s’han realitzat i que contravenen els articles 3 i 20 de la Convenció de los Drets dels infants, en què es diu:  “Els Estats adoptaran les mesures de protecció dels menors sota la seva jurisdicció amb respecte a l’interès superior d’aquests”., l’administració està obligada a exercir la tutela i donar-los les atencions necessàries.

En aquest sentit FEDAIA denuncia que aquests infants són víctimes del tràfic de persones i és per això que se’ls ha de donar resposta adequada pel restabliment i reparació dels seus drets vulnerats. 

D’altra banda FEDAIA recorda que les autoritats estan obligades a exercir la tutela d’aquests infants i adolescents i que per tant els ha de donar les atencions necessàries. Per això demana a les administracions que garanteixin que, els que es quedin en territori espanyol, rebin les ajudes i el suport per garantir-ne el seu creixement amb igualtat d’oportunitats i uns mínims per a poder-se desenvolupar. En aquest sentit, exigeix als governs els recursos necessaris perquè les entitats del sector social que es facin càrrec puguin cobrir totes les seves necessitats.

Finalment la Federació vol posar en valor el treball immens que estan fent les entitats i ONG’s que treballen sobre el terreny per els primers auxilis que estan donant a aquestes persones malgrat la falta de recursos i la situació sobtada. En especial la Creu Roja, que és qui ha hagut de fer les primeres atencions humanitàries en les platges de Ceuta.

Facebook
Twitter
LinkedIn