La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut es compromet a actualitzar la cartera de serveis

Notícies

Inici » La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut es compromet a actualitzar la cartera de serveis

Nuria Vall, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, es compromet a actualitzar la cartera de serveis
30/11/2022

A l’Assemblea Extraordinària celebrada ahir, 29 de novembre, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat es va comprometre a actualitzar la cartera de serveis que des de fa 12 anys s’ha mantingut inalterable. Núria Vall va presentar les línies mestres de la Secretaria que passen fonamentalment per la lluita contra la pobresa infantil i per l’avaluació del Pla de Millora del Sistema de Protecció, així com una enquesta d’infància per definir les seves prioritats pel que fa al benestar.

Per portar endavant aquest repte, Núria Vall ha demanat el suport de totes les entitats i la seva participació a l’Observatori de la Infància, alhora que s’ha compromès a traslladar les demandes del sector perquè quedin reflectides en els pròxims pressupostos catalans “Ara és el moment, veurem que podem treure de les negociacions amb els grups parlamentaris”. L’objectiu és situar la infància entre les prioritats del Govern.

Per la nova secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, cal fer polítiques dirigides a reduir unes desigualtats que avui mantenen una tercera part de la infància en risc d’exclusió social i per això caldrà millorar la renda garantida per les famílies, augmentar les ajudes a la criança i garantir serveis públics de qualitat. Per començar, el departament es compromet a reforçar el desplegament del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), a revisar l’acolliment residencial, a fomentar l’acolliment familiar i els acolliments familiars especialitzats i a posar en marxa un pla pilot d’accions de teràpia intensives amb famílies en risc per a la seva prevenció

Facebook
Twitter
LinkedIn