Barcelona acollirà el primer Congrès sobre Infància i Adolescència

Notícies

Inici » Barcelona acollirà el primer Congrès sobre Infància i Adolescència

Barcelona acollirà el primer Congrés sobre infància i adolescència
22/11/2021

L’anunci l’ha fet el secretari general d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, en la taula inaugural del 25è Fòrum FEDAIA que es fa durant aquesta setmana

22 novembre 2021- El secretari general d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Alexis Serra, ha anunciat que el  20 de novembre de 2022 se celebrarà a Barcelona el primer Congrés sobre infància i adolescència que estarà fonamentalment dirigit per la infància i adreçat a la infància, en la línia de garantir el dret de participació que des de fa temps reivindica FEDAIA.  La intenció del Govern català és que aquest Congrés sigui capaç de reunir totes les organitzacions i institucions dedicades a l’atenció d’aquestes persones i que hi hagi una participació activa tant de joves com d’infants.

Aquest anunci s’ha fet durant la taula inaugural del 25è Fòrum FEDAIA que se celebra des d’avui fins divendres en format virtual. Durant aquests dies experts, entitats i professionals debatran sobre els reptes de futur en l’atenció a la infància i l’adolescència i proposaran solucions per traslladar a les administracions.

A la taula inaugural, moderada per la presidenta de la Federació, Elisenda Xifre, hi hagut representació de la Generalitat, Alexis Serra, la Diputació de Barcelona, Elena Lledós i l’Ajuntament de la capital catalana, Sònia Fuertes. Totes tres administracions s’han compromès a seguir les jornades del Fòrum per prendre nota.

En aquesta sessió, Alexis Serra s’ha compromès a recuperar els aspectes essencials del Pacte per la Infància i l’Adolescència de 2013 per tal que hi hagi una aplicació efectiva del que es recomanava. Ha avançat també que, al gener,  la Generalitat anunciarà les accions prioritàries pels pròxims dos anys del Pla de Millora que es va presentar fa uns mesos. Tot i així,  ja estan en marxa el servei d’atenció davant dels abusos sexuals i l’avaluació de l’impacte del sistema de protecció de la infància en centres i famílies.

Les tres representacions de les institucions han alertat de l’alt índex de pobresa que hi ha a Catalunya, superior a la mitjana europea, i com això afecta la infància i l’adolescència. Serra ha reclamat canvis en la renda garantida per mirar de pal·liar els seus efectes i alhora ha assegurat que la seva secretaria posarà l’accent en assegurar l’atenció en el lleure i la recuperació dels espais públics i compartits per garantir, que més enllà de l’escola, hi ha terreny per a la igualtat d’oportunitats.

Des de FEDAIA s’ha demanat a les administracions que s’apliquin criteris de Governança compartida atenent les demandes del Tercer Sector i la comunitat. Els tres representants de l’administració han recollit la demanda i s’han compromès a escoltar les propostes de les entitats socials. 

Totes les administracions veuen en els fons europeus per a la reconstrucció una oportunitat per invertir en polítiques que afavoreixin la igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència, i en aquest sentit, des de l’ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social, ha reclamat que la Garantia Infantil i les polítiques de rendes siguin finalistes.

En aquesta primera sessió del Fòrum FEDAIA s’ha posat de manifest que caldrà aprofundir en el desenvolupament tecnològic i la innovació per abordar polítiques que acabin amb les diferències socials i la bretxa que la crisi de la Covid ha obert entre els diversos segments socials. El compromís és que es faci un bon diagnòstic per reduir les desigualtats i fer front, amb polítiques públiques, als col·lectius en risc d’exclusió.

Facebook
Twitter
LinkedIn