FEDAIA denuncia que a Catalunya encara hi ha milers d’Infants que no tenen tots els drets garantits

Notícies

Inici » FEDAIA denuncia que a Catalunya encara hi ha milers d’Infants que no tenen tots els drets garantits

FEDAIA denuncia que a Catalunya encara hi ha milers d'infants que no tenen tots els drets garantits
19/11/2021

FEDAIA reclama a les autoritats polítiques públiques que garanteixin el compliment íntegre de tots els drets

La Federació vol deixar palesa la necessitat que es garanteixi la igualtat d’oportunitats a tota la infància

19 novembre 2021- Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, per commemorar l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, FEDAIA denuncia que a Catalunya no es garanteix plenament el dret de tota la infància i adolescència en terrenys com l’educació, el lleure o l’accés a l’habitatge de les famílies que els tutelen.

FEDAIA recorda que les administracions s’han compromès en diversos projectes i plans a la millora de les condicions de la infància en situació de risc  o de vulnerabilitat, però en cap cas ha concretat els recursos que s’hi destinaran per portar-los a terme ni han elaborat un calendari de la seva aplicació.

Des de les entitats que acompanyen a aquesta infància, es comprova dia rere dia com milers de famílies i infants no disposen dels recursos suficients per poder garantir la seva igualtat d’oportunitats que requereixen pel seu creixement educatiu, formatiu i personal. Els esforços que han de fer les professionals d’aquestes entitats per atendre aquesta infància i adolescència, sovint topa amb un marc poc concret per part de les administracions en les partides pressupostàries que necessiten o en la cobertura administrativa o normativa que precisen. Una situació que s’ha accentuat els últims mesos arran de la pandèmia de la Covid-19 i les conseqüències en el terreny econòmic i social per a moltes famílies.

Per això la federació demana a les administracions una aposta decidida per garantir que tota la infància i adolescència té garantits els drets que es recullen en la Convenció dels Drets de l’Infant i celeritat per poder aplicar els plans que avui per avui, en molts casos, no passen de simples declaracions d’intencions.

Facebook
Twitter
LinkedIn