FEDAIA trasllada a la conselleria de drets socials la necessitat d’una aposta decidida en l’atenció a la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat a través d’un increment dels pressupostos

Notícies

Inici » FEDAIA trasllada a la conselleria de drets socials la necessitat d’una aposta decidida en l’atenció a la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat a través d’un increment dels pressupostos

FEDAIA trasllada a la conselleria de drets socials la necessitat d'una aposta decidida en l'atenció a la infància i l'adolescència en situació de vulnerabilitat a través d'un increment dels pressupostos
30/06/2021
En una reunió mantinguda aquesta tarda entre representants de FEDAIA amb la consellera, Violant Cervera i el secretari d’infància, adolescència i joventut, Alexis Serra, hi hagut coincidència en la situació d’emergència que viuen aquests col·lectius.
FEDAIA ha entregat un document amb els principals reptes a assolir en els pròxims mesos que inclouen, entre d’altres, la implementació del Pla de Millora del Sistema d’Atenció a la Infància i una aposta per la prevenció.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i el secretari d’infància, adolescència i Joventut, Alexis Serra, han rebut avui una delegació de la FEDAIA i han coincidit que cal una aposta decidida per fer polítiques socials destinades a la atenció a la infància i l’adolescència en situació de risc o de vulnerabilitat.

En la reunió mantinguda aquesta tarda, els responsables del departament han escoltat les demandes del sector. Des de la FEDAIA s’ha fet arribar la necessitat d’augmentar les partides pressupostàries, de cara a l’any que ve, a les polítiques per a la igualtat d’oportunitats per a la infància i l’adolescència i a apostar per la prevenció, especialment amb el desplegament territorial del Model SIS, així com la potenciació de models de treball orientats a una atenció menys institucionalitzada.

També ha traslladat la necessitat d’aplicar, com abans millor, el Pla de Millora del Sistema d’Atenció a la Infància, l’Adolescència, la Joventut i les seves Famílies que fa uns mesos va presentar el departament. En aquest punt, es coincidia en que calia una priorització de les accions, una planificació del desplegament, així com una assignació de recursos.

En el document entregat a la conselleria, també consta que les entitats que es dediquen a l’atenció a la infància i l’adolescència en situació de risc d’exclusió social volen una actualització de l a cartera de serveis socials, amb el reconeixement i la incorporació de serveis que fa anys que s’estan duent a terme.

FEDAIA també ha preguntat per les possibilitats que tenen les entitats que acompanyen la infància i joventut en situació de risc d’exclusió social per accedir als fons Next Generation de recuperació econòmica de la Unió Europea que atorga el govern espanyol i les comunitats autònomes.

Facebook
Twitter
LinkedIn