Queda un mes pel Dia Mundial de la Salut Mental. Una jornada de sensibilització, visibilització i lluita vers l’estigma

Notícies

Inici » Queda un mes pel Dia Mundial de la Salut Mental. Una jornada de sensibilització, visibilització i lluita vers l’estigma

Queda un mes pel Dia Mundial de la Salut Mental. Una jornada de sensibilització, visibilització i lluita vers l'estigma
07/09/2021 - Notícia de a CFP Maresme
Concurs Volart per CFPMaresme
L’acte central del CFP serà la publicació de les persones guanyadores, l’enviament de postals i l’exposició del concurs VOLART

La salut mental està en boga. Degut a la irrupció de la pandèmia, moltes persones han hagut d’estar especialment atentes per a cuidar, més que mai, la seva salut mental. Els equips de professionals també han donat molt d’èmfasi a la necessitat de fer-ho. Campanyes com “Jo tampoc estic bé” d’Obertament han ajudat a sensibilitzar sobre la realitat que, moltes persones mai ateses abans per a serveis de salut mental, estan vivint. Encara hi ha molta feina a fer perquè, gran part de la societat, doni la importància necessària quan arriben les primeres evidències d’alguna problemàtica de salut mental, ho comparteixi i demani suport.

En aquest context, el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebrarà  el proper dia 10 d’octubre, pren més força que mai. És una jornada que entitats, com el CFP, celebrem organitzant actes i donant veu a persones professionals i usuàries. Un moment clau per a visibilitzar la realitat de les persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental, sensibilitzar a la ciutadania i, un cop més, lluitar contra l’estigma.

LA NOVETAT D’ENGUANY DEL CFP: EL CONCURS VOLART

Aquest any l’esdeveniment estrella del CFP, emmarcat en aquesta jornada, és la primera edició del concurs VOLART. Més enllà de visibilitzar la realitat del col·lectiu i, sobretot, la seva capacitat d’exercir rols com és el d’artistes i d’escriptors/es d’igual manera que si no convisquessin amb la malaltia, cerca ser un acte d’inclusió comunitària i de creació de vincles entre diversos col·lectius.

El seu eix principal és la realització de postals per part de persones ateses des de diversos recursos de la xarxa pública de salut mental de Catalunya que giren entorn del tema ‘Un refugi’. Cada postal conté un missatge i una il·lustració i s’envien a membres del Centre d’Acollida Can Soleret de Mataró. Tot plegat finalitzarà amb la publicació de les persones guanyadores, una exposició i l’enviament de les postals  a les persones receptores. Les postals de VOLART contenen intrínseca la màgia d’escriure i dibuixar per a un destinatari i, alhora, de rebre correspondència, com abans.

Un total de 94 persones ateses des de diverses entitats catalanes hi han participat. Concretament, des de la Comunitat Terapèutica del Maresme, Fundació Joia, Els 3 turons, Arep, SRC Pi i Molist de l’Hospital Sant Pau, Fundació Nou Camí, Clubs Socials Fundació Lar i el CFP. El jurat del concurs, format per persones vinculades al àmbit de la cultura, artístic i de la salut mental, ja fet les seves votacions.

VOLART pretén ser l’acte central de l’entitat en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental que ajudi, un cop més, a lluitar contra l’estigma del col·lectiu i  així, a millorar la seva qualitat de vida.

Més enllà d’aquesta diada us animem vehementment a cuidar la vostra salut mental i a demanar suport SEMPRE!

Facebook
Twitter
LinkedIn