La gent jove que participa en el projecte de mentoria, es troba en situació de vulnerabilitat, per circumstàncies diverses, com no disposar d’un entorn familiar on recolzar-se, tenir pocs recursos i moltes altres raons.
A través de la mentoria, s’equilibra les carències que tenen mitjançant referents adults, i se’ls ofereix el suport que necessiten perquè puguin anar assolint els seus reptes de futur amb garanties d’èxit
El paper de la persona mentora
La persona mentora, tracta d’acompanyar a través de la seva experiència, rodatge de vida i coneixements a un/a jove en el seu procés cap a la superació d’obstacles personals, acadèmics i/ o laborals. I s’encarrega d’acompanyar, oferir suport i orientació en la presa de decisions de la jove, així com escoltar els seus dubtes, neguits, il·lusions i somnis.
Aprenentatge mutu
Gràcies a compartir moments enriquidors durant les trobades entre la persona mentora i la jove, es coneixen fins a arribar a crear un vincle que les possibilita un procés d’aprenentatge mutu. Aquesta relació de confiança permet reforçar i apoderar el/la jove i treballar les seves preocupacions fins a aconseguir que tingui clar quin son els seus objectius i quin camí li convé agafar per aconseguir-los.
Requisits per ser mentor/a
Ser major de trenta-cinc anys.
Disposar de temps per trobar-se periòdicament amb el o la jove.
Comprometre’s a participar en el programa de forma voluntària entre 1 i 3 anys.
Ser una persona empàtica, comunicativa, pacient i respectuosa.
Apunta’t. Rebràs molt més del que dones!
Si t’interessa rebre més informació o formar part del projecte de mentoria de la Fundació Comtal, envia un mail a mentoria@comtal.org i ens posarem en contacte el més aviat possible!