26è Fòrum FEDAIA

Inici » Altres edicions » 26a edició FÒRUM FEDAIA

Avancem en la perspectiva de gènere en la
infància i l’adolescència

Aquesta 26a edició del nostre fòrum anual, en format híbrid, que sota el títol “Avancem en la perspectiva de gènere en la infància i l’adolescència”, serà punt de trobada, formació i aprenentatges per compartir experiències i bones pràctiques, però apostant per dinàmiques que promoguin com aplicar i executar la perspectiva de gènere en els nostres serveis i la seva incidència.

Es tractarà, des de totes les vessants possibles i atenent a la complexitat de la qüestió, d’intentar escoltar totes les sensibilitats. Per això s’han organitzat tallers, ponències i espais de participació per analitzar i reflexionar sobre la perspectiva de gènere en l’educació, l’atenció i l’acompanyament a la infància i l’adolescència. Abordarem temes com les noves masculinitats, l’aterratge de la igualtat de gènere en el dia a dia d’infants i adolescents, coeducació, diversitat, les violències i abús, i les noves formes de consum cultural i audiovisual. Us animem a participar, compartir i avançar juntes per una societat més igualitària.

Us proposem un Fòrum dividit en tres espais, el dimecres 5 d’octubre al vespre, presencial, més lúdic i cultural de socialització per retrobar-nos les professionals de l’àmbit de l’atenció a la infància i adolescència després de dos anys de restriccions per la pandèmia COVID-19, un altre espai presencial dijous 6 d’octubre on poder participar de xerrades inspiracionals, taules rodones i divendres 7 d’octubre, un tercer espai distribuït en diferents territoris, on poder fer una coproducció amb professionals d’Entitats amb les que compartim reptes i necessitats.

Oferim també una planificació de tallers presencials als territoris, que puguin complementar l’oferta formativa que feu amb les vostres professionals de les Entitats, amb la temàtica de la perspectiva de gènere, que s’estendran des del darrer trimestre de l’any fins al primer trimestre del 2023. 

Ponents

ISA DUQUE Psicòloga i formadora. Creadora projecte la Psico Woman
Veure CV

ISA DUQUE

Psicòloga, Sexòloga y Terapeuta sistèmica familiar. 

Creadora del  projecte ciberactivista “Psico Woman”,  guardonat amb diversoa premis com el premi Clara Campoamor.

Ha col·laborat amb diverses institucions i col·lectius en  programes dirigits a associacions de dones, adolescents,comunitat educariva i professionals de la psicologia i sexologia… Sempre tenint com a base  la perspectiva de gènere.

És autora del llibreA “Acercarse a la Generación Z” de l’ editorial Planeta.

Foto Amparo congresos (1)
EMPAR TOMÉ Investigadora en Sociologia de l'Educació i de Gènere
Veure CV

EMPAR TOMÉ

Ha estat professora de Sociología de l´Educació en la UAB.

Directora del Projecte dÉducación en Valors en el IMEB (Institut d´Educación de l’Ajuntament de Barcelona).

Investigadora en les construccions dels gèneres en les noies i nois en totes les etapes escolars en el ICE de la UAB.

Formadora de professorat en temes de génere i educació en en Estat Espanyol i en América Llatina.

 

ALBA FERNÁNDEZ Impulsora i Coordinadora de Projectes
Fundació Ires
Veure CV

ALBA FERNÁNDEZ

Diplomada per la UAB en Educació Social, i Màster en Conflictologia, especialitat Mediació Familiar i Educativa-

Coordinadora de Projectes de conflictes i violencia de la Fundacio Ires.

Docent del Postgrau en intervenció sistèmica breu de violències familiars de la UdG i del Màster de Justícia Restaurativa i Execució penal a la comunitat de la UAB. Formadora experta en qüestió gènere, supervisions d´equips i serveis, violències, i treball amb famílies.

Autora del llibre: “Les Vides Blaves (Un Pont al Mar)” de Triangular Edicions. 2019

pilar 21
PILAR POLO Psicòloga
Fundació Vicki Bernadet
Veure CV

PILAR POLO

Coordinadora Àrea de Formació (2001- 2016) i Responsable de Relacions Institucionals de la Fundación Vicki Bernadet (2016- avui)

Docent i conferenciant, col·laborant en màsters, postgraus i impartint formació relacionada amb l’abús sexual infantil i la violència sexual i la violència familiar, en àmbits socials, sanitaris, educatius, esportius, …

Responsable de la creació de protocols de detecció, prevenció i intervenció d’abús sexual infantil en diferents àmbits: esport, temps lliure, escoles bressol, escoles de música municipals i conservatori, i centres educatius, (escoles i educació no formal).

Impulsora de projectes de prevenció de l’abús sexual infantil adreçats a infants i dones . Des de l’any 2012, impulsora del projecte APRENDRE A PROTEGIR, fent un treball específic de prevenció en el món de l’escola,  formacions a professorat, i prevenció i sensibilització a famílies i alumnat. Assessorant als claustres en situacions de sospita de casos, i acompanyant a la comunitat educativa en situacions de crisi.

Col·laboradora del programa SAC, per a agressors sexuals a les presons de Catalunya.

Participant com a ponent en diferents comissions del Senat Espanyol, el Parlament de Catalunya i el Parlament Basc

MIRIAM ALEMAN Llicenciada en filosofia. Integrant de la cooperativa Candela
Veure CV

MIRIAM ALEMAN

Llicenciada en filosofia i integrant de la cooperativa Candela des de l’any 2009.

Candela. Acció comunitària i feminista realitza una tasca important de formació, prevenció i sensibilització de les violències sexuals i masclistes en nens/nenes i adolescència.

Elabora materials pedagògics, redefinint i adoptant nous conceptes, concretament, entorn de les violències sexuals digitals. Coordina projectes adreçats a tota la comunitat educativa.

Combina el seu treball en Candela amb la programació i gestió cultural feminista.

Aina Carrasco
AINA CARRASCO Sociòloga. Tècnica de Gèneres i Feminismes
Cooperativa Doble Via
Veure CV

AINA CARRASCO GIFRÉ

Sociòloga.

Tècnica de gèneres i feminismes a la Cooperativa Doble Via.

Professora associada de la UdG.

Màster IIEDG – Dones, gènere i ciutadania¡
Professional d’atenció i sensibilització- Punt G de Granollers.

Facilitadora de formacions de gènere i salut sexual a joves.

FOTO LUCIA
LUCÍA ORTIZ Advocada
Veure CV

GEMMA ALTELL ALBAJES

Psicòloga social feminista. Especialista en gènere i violències masclistes. Actualment codirectora de la consultora social i de gènere G360.

Assessora en transversalització de gènere en institucions públiques i entitats del tercer sector en projectes nacionals i internacionals.

Profesora dels Màster de Violència Familiar, Màster de salut mental comunitària i Màster de drogodependències  de la UB.

Més de 25 anys treballant en l’acció social en l’àmbit d’infància i famílies desde la prevenció, acció educativa i la recuperació de les violències masclistes. Col·laboradora regular en mitjans de comunicació al voltant dels feminismes.

foto Gemma Altell
GEMMA ALTELL Psicòloga social feminista
Veure CV

GEMMA ALTELL ALBAJES

Psicòloga social feminista. Especialista en gènere i violències masclistes. Actualment codirectora de la consultora social i de gènere G360.

Assessora en transversalització de gènere en institucions públiques i entitats del tercer sector en projectes nacionals i internacionals.

Professora dels Màster de Violència Familia,  Màster de salut mental comunitària i Màster de drogodependències, tots ells de la Universitat de Barcelona.

Més de 25 anys treballant en l’acció social en l’àmbit d’infància i famílies desde la prevenció, acció educativa i la recuperació de les violències masclistes.

Col·laboradora regular en mitjans de comunicació al voltant dels feminismes.

SUU

Actuació en format acústic amb guitarra i ukelele a l’acte inaugural

Galeria fotos

Contacta 

Twitter

@FEDAIA
#26ForumFEDAIA

Instagram

@fedaia1

Telèfon

+34 674 59 42 78

E-correu

fedaia@fedaia.org

Amb el suport de

Amb la Col·laboració de