Notícies
Inici » Impacte negatiu en el benestar emocional i psicològic de 4 de cada 10 adolescents a Barcelona
Un estudi de FEDAIA entre adolescents i joves atesos pel servei del Model SIS a la Província de Barcelona mostra que la majoria han trobat a faltar suport en aquest terreny.
Un 44% dels i de les adolescents i joves atesos pels serveis del Model SIS a la província de Barcelona afirma que l’aspecte que més negativament ha impactat arran de la Covid-19 a les seves vides està relacionat amb el benestar emocional i psicològic.
És una de les principals conclusions extretes de l’informe de FEDAIA “L’impacte de la pandèmia de la COVID-19 en els i les adolescents que participen dels serveis del model SIS a la província de Barcelona. Del confinament a l’actualitat”, coordinat per la investigadora Núria Fuentes del grup GRISIJ de la Universitat de Barcelona amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona.
En l’àmbit de les emocions l’informe posa de manifest que un 50% diu que s’ha sentit més enfadat durant aquest temps, un 35% que tingut por o s’ha sentit angoixat i un 39% que sovint s’ha sentit sol. En aquest període els i les joves expliquen que han experimentat un estat emocional variable. Aquest estudi, que s’ha elaborat a partir la participació d’adolescents i joves en entrevistes, grups de discussió i qüestionaris a adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys, també indica que entre els impactes més negatius, un 66% apunten a l’àmbit educatiu, sobretot pel fet d’haver de seguir online les classes durant molt de temps.
En canvi destaquen força elements positius com que més de la meitat afirmi que ha millorat el temps amb la seva família, respecte el 30% que apunta al contrari.
En aquest sentit cal destacar que 4 de cada 10 dels adolescents de l’estudi assenyala que ha millorat el seu rendiment acadèmic i que més del 50% assegura que ha millorat la relació amb els seus i les seves companyes.
Finalment, una dada que destaca en aquest estudi és que gairebé 1 de cada 4 dels i les adolescents que hi ha participat afirmen que han rebut algun estímul violent a través de les xarxes socials.