U4- La meva relació amb els altres 4-A

Inici » Projectes » I tu, què opines » Material – Unitat 0 » subpàgina unitat 4-activitat 1

Nivell

3 -7 anys

Durada: 2 h i 15 min

Temporalització

30 minuts per decidir els papers i escenificar l’anada al cinema.

90 minuts de pel·lícula

15 minuts per parlar del que han vist

Material

Pel·lícula “L’edat de gel” Entrades

Llaminadures i llanterna (materials que ha de proporcionar el centre)

 

Descripció de l’activitat

Es proposa simular una anada al cinema per veure la pel·lícula “L’edat de gel”. En acabar es parlarà de les relacions afectives, especialment la necessitat d’amor i protecció de l’infant que surt al film. Per mitjà d’aquesta conversa es vol donar als petits l’oportunitat de parlar.

Metodologia de treball

Per fer d’aquesta sessió un fet especial, abans de projectar el film es farà una posada en escena d’una sessió de cine.

1.S’explica que representaran que van al cine. Per això hauran de fer diferents papers, que es repartiran entre 6 infants: el que ven els bitllets (1), els que posen les cadires a la sala (3), el que reparteix les llaminadures (1) i l’acomodador (1).

2.Es distribueixen les feines i a cada infant o grup d’infants se li dóna el material per fer el seu paper (entrades, llanterna, llaminadures).

3..Mentre, els altres aprofiten per arreglar-se i empolainar-se.

4.Amb tot a punt, comença la sessió amb la posada en escena dels respectius papers, quan tots estiguin a lloc, el professional posarà la pel·lícula. Aquesta escenificació la faran amb l’ajut de l’educador/a i del material facilitat en la maleta d’activitats i altres que tinguin en el centre (xuxes, cadires, …)

Acabada la projecció i a la mateixa sala, els infants parlaran de les relacions dels per- sonatges d’acord amb les orientacions següents:

–  Destacar la protecció que els animals donen al nadó. Sense ells potser no hagués pogut sobreviure i trobar el seu pare.

 –  El tigre que al començament és dolent, al final es torna bo perquè estima el nen i no li vol fer mal.

–  El mandrós juga amb el nen, quan juguen amb ell el nen riu, jugar el fa feliç.

–  Quan li tornen el nen el pare es mostra agraït, sap que els altres n’han tingut cura.

Argument de la pel·lícula 

 Un mamut i un mandrós van junts en una època en què la Terra està entrant en un període glacial. Uns tigres dents d’espasa volen agafar el nadó d’una família d’humans per venjança. Organitzen l’atac, la mare aconsegueix escapar-se amb el seu fill i, abans de morir, confia el nen al mamut i al mandrós. El mamut primer vol que la naturalesa segueixi el seu curs i no vol fer res, però el mandrós el convenç i es fan càrrec del menut. Al grup s’hi afegeix un tigre, que té l’encàrrec d’agafar el nadó i portar-lo al cap dels dents d’espasa però fa veure que també vol portar el nadó amb els pares. Els tres animals emprenen la ruta, el camí cada cop està més gelat.

Recursos

  • ENTRADA DE CINEMA
  • FITXA DEBAT PEL·LÍCULA