Publiquem la Guia per a Serveis d’Intervenció amb Famílies amb Infància i Adolescència en Situació de Risc

Notícies

Inici » Publiquem la Guia per a Serveis d’Intervenció amb Famílies amb Infància i Adolescència en Situació de Risc

FEDAIA publica la Guia per a Serveis d’Intervenció amb Famílies amb Infància i Adolescència en Situació de Risc
18/12/2023

La guia aporta coneixement sobre la tasca preventiva d’aquests serveis destinada a les entitats i professionals que treballen amb la infància i adolescència en situació de risc

18-desembre- 2023.  Aquesta guia ha estat fruit d’un procés de recerca col·laborativa entre FEDAIA, les persones professionals d’acció social i educativa que formen part de les entitats membres de la federació i d’ens locals, el Grup d’Investigació en intervencions socioeducatives en la infància i la joventut, GRISIJ, dirigit per la doctora Núria Fuentes, amb el suport de la Universitat de Barcelona i la Diputació de Barcelona. El document inclou 16 estàndards de bones pràctiques posant al centre la infància, l’adolescència i les seves famílies i que s’enuncien i s’expliquen des d’un punt de vista teòric.

En aquesta guia s’insta als serveis a fer la seva tasca amb un treball cooperatiu amb tota la xarxa de recursos i serveis per al desenvolupament d’aquests infants i adolescents. En el document s’aporten coneixements sobre les possibilitats que educadores socials i famílies facin un treball conjunt per donar solucions a les necessitats a través de l’acompanyament i amb l’objectiu que la parentalitat positiva sigui l’eix en les polítiques de prevenció. En aquest sentit, es dona una sèrie de recomanacions per adaptar el sistema en aquesta línia, tant en la formació de les professionals com amb la creació de xarxes comunitàries que facin possible aquesta feina.

La guia va adreçada a serveis socials que treballen amb la infància, l’adolescència i la família, com a les organitzacions del tercer sector que gestionen aquests serveis, com a les persones professionals dels serveis SIFIA-SR. Es pot fer servir tant per iniciar la posada en marxa de nous SIFIA-SR com per avaluar i fer propostes de millora que incrementin la qualitat del servei.

Facebook
Twitter
LinkedIn