Assemblea
L’Assemblea General és l’òrgan sobirà de la Federació.
Integrada per les representants legals de les entitats membre, decideixen per majoria els assumptes que els són competència.
Junta directiva
Proclamada 2023
Elisenda Xifre
Llicenciada en Psicologia per la UAB i Educadora Social habilitada. Especialitzada en educació social amb persones amb discapacitat, amb addiccions, infants i joves en situació de risc i en situació de tutela.
PILAR NÚÑEZ NERÍN
Formació en Treball Social a l’Escola Universitària de Treball Social de Barcelona. Terapeuta Familiar. Docent a l’escola de Treball Social ICESB i URL. Especialitzada en l’àmbit d’infància i famílies amb dinàmiques de violència també en l’àmbit de la administració publica.
M.Dolores Rodríguez
Presidenta de la Fundació Idea, membre de la Junta d’ECAS i Co-presidenta de la Plataforma Vàlua d’entitats de Sabadell. Llicenciada en Infermeria a la Universitat de Vigo i educadora social. Especialitzada en el tercer sector, en l’àmbit socioeducatiu i residencial.
Marta Montoya
JOAN MUNTANÉ SEUBA
Professor i educador social. Consultor docent a la UOC en el grau d’Educació Social. Especialitzat en treball amb infància en risc en l’àmbit residencial.
Antoni Martínez
Daniel Julià
Director General de la fundació REIR , llicenciat en Història i educador social. Docent en matèries d’emprenedoria social, gestió d’entitats socials, innovació social i captació de fons.
Marta Garcia
Llicenciada en Pedagogia terapéutica per la UB i Logopèdia per la UAB. Educadora social habilitada. Sòcia fundadora, Presidenta i Directora Tècnica d’ISOM SCCL i presidenta de la Fundació Summae.
Núria Cruz
Raquel Rubio
Ricard Rodriguez
Treballador social i habilitat com educador social. Director de la Fundació MAIN i copresident de la Plataforma Vàlua que acull les entitats del Tercer Sector de Sabadell i coordinador de la comissió de UEC de FEDAIA
Joan del Rio
Comissions i grups de treball
COMISSIÓ ICIFS-ACOLLIMENTS FAMILIARS
Coordinada per Núria Vergé i Eli Tubilleja
Espai de treball de les entitats que gestionen serveis d’Acolliment Familiar, on es treballen i es debaten aspectes tècnics i econòmics dels serveis
COMISSIÓ ICIFS-SERVEIS PREADOPTIUS
Coordinada per Pau Cerdán
Espai de treball on les entitats treballen entorn les consideracions tècniques dels serveis de Pre Adoptius.
COMISSIÓ CENTRES RESIDENCIALS
Coordinada per Lluís Suárez i Jordi Quer
Espai de treball on les entitats que gestionen Serveis D’Acolliment Residencial, debaten, treballen i consensuen aspectes tècnics i de model.
COMISSIÓ CENTRES OBERTS
Espai de treball on les entitats amb Centres Oberts treballen en la generació de discurs i incidència i en la generació de formacions i jornades d’interès per el col·lectiu dels Centres Oberts.
COMISSIÓ MODEL SIS
Coordinat per Juanma Cabrera i Carme Calafat
Espai de treball on es vehiculen totes les accions estratègiques entorn el Model SIS, tant a nivell d’administració, com de generació de discurs i Model FEDAIA.
COMISSIÓ UECS
Coordinada per Ricard Rodríguez i Núria Cruz
Espai de treball i de trobada de les entitats de la federació que gestionen serveis UECS, on es treballa en dos àmbits: l’àmbit d’incidència i defensa de model i l’àmbit tècnic.
COMISSIÓ GÈNERE
Coordinada per Erika Domínguez i Carme Calafat
Espai de treball transversal amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la federació
COMISSIÓ INNOVACIÓ SOCIAL
Coordinada per Jofre Padullés
Espai de treball transversal amb l’objectiu de incorporar processos vinculats a la innovació social donant resposta i solucions des de la transformació social a reptes socials.
GRUP TREBALL SALUT MENTAL
Coordinat per Marc Perales i Laia Planagumà
GRUP TREBALL FINANÇAMENT SERVEIS
Coordinat per Joan Muntané
COMITÈ ORGANITZADOR FÒRUM
Coordinat per Carme Calafat
Equip tècnic
Sònia Martínez
Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, completa la seva formació amb cursos a ESADE de Lideratge i Innovació social, Direcció i Gestió d’Organizacions no Governamentals, a EADA desenvolupa el Curs de Transformació i sostenibilitat, i obté el Certificat superior professional d’Open Data Social Visual. Ha dirigit diverses recerques, vinculades a l’anàlisi de polítiques i serveis d’atenció a les infàncies i famílies en situació de vulnerabilitat social, amb col·laboració amb grups de recerca. Va dirigir un Centre Obert d’una entitat social. Dirigeix la FEDAIA des del 2004, càrrec que desenvolupa en l’actualitat, actuant també com a referent d’incidència política i social.
Eva González
Diplomada en Gestió i Administració Pública per la Universitat Pompeu Fabra. Curs Agent d’Innovació Social per l’ESCI-PF -Taula Tercer Sector. Formació Avaluació de Programes amb Perspectiva de Gènere. Taula Tercer Sector- I-Valua. Des del 2004 ha treballat a FEDAIA desenvolupant diferents càrrecs, com a tècnica de gestió, coordinació de projecte Caixa Proinfància 2007-2011, sots direcció, i en els darrers anys liderant i coordinant les comissions i els grups de treball interns de la federació. Actualment és la responsable de l’àrea de gestió interna i serveis a les entitats.
Ana Solana
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, completa la seva formació amb la Diplomatura en Cultura de Pau (organitzada per l’Escola de Cultura de la UAB), el programa d’especialització “Comunicació digital per a la transformació social” de la Universitat Oberta de Catalunya i més recentment el Títol d’expert universitari en “Treball en xarxa per a l’èxit educatiu en contextos d’alta complexitat” per la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de la Universitat Blanquerna. Des de 2014 forma part de l’equip tècnic de la FEDAIA, actualment com a Coordinadora Territorial del Programa CaixaProinfància a Barcelona i àrea metropolitana, i tècnica de gestió interna i serveis a les entitats.
Carmelita Lapadula
Graduada en Cinematografia per la Universidad del Cine, va començar a treballar com a docent d’educació audiovisual amb infants i adolescents en contextos de vulnerabilitat a la ciutat de Buenos Aires al 2002. Completa la seva formació amb el títol d’experta universitària en Educació Sòcio-Comunitària de la Universidad Tecnológica Nacional (Argentina) i el Màster en Intervencions Socials i Educatives de la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a investigadora a la Facultat d’Educació de la mateixa universitat, a la que continua vinculada com a membre del grup GRISIJ i professora associada del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació. Actualment, és la responsable de l’àrea de coneixement i innovació social de FEDAIA i dona suport al programa Caixa Proinfància.
Rubén López
Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Barcelona. Després de diversos anys participant en desenvolupament d’aplicacions informàtiques, treballant per diverses empreses o com autònom, entra al Parlament de Catalunya per participar en dos projectes de la Comunitat Europea (eRepresentative i Demos@Work). Això el decideix a centrar-se en la gestió de projectes: fa el Master DAP Executive in Project Management (Universitat de València) i obté el certificat Project Management Professional (PMI). Des de llavors fa de gestor en projectes de diversos àmbits, incloent un altre projecte de la CE (ReThinkWaste) per l’Agència de Residus de Catalunya. El 2023 s’incorpora a l’equip tècnic de FEDAIA on treballa com a project manager del projecte d’innovació digital GEDISI.
Alba Ribot
Graduada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzant una part de la formació a la Universidad Autònoma Metropolitana de Ciudad de México, completa la seva formació amb un Màster en Drets Humans i Ètica Global a la University of Leicester (UK). Ha format part de diferents projectes relacionats amb el Tercer Sector Social, l’Educació i la Cooperació Internacional. Amb una mirada holística, interseccional i multidisciplinar, ha desenvolupat rols de coordinació de projectes, gestió d’equips i disseny de polítiques i projectes socials, tan a nivell local com internacional. Actualment treballa com a Dinamitzadora i Coordinadora d’espais de participació i governança a la FEDAIA.
Gerard Gràcia
Graduat en Sociologia, amb menció en Polítiques Laborals i Socials per la Universitat Autònoma de Barcelona i graduat amb l’especialitat de trompeta pel Conservatori Professional de Música de Sabadell, els caps de setmana un etern amant de la música de carrer. Durant els seus estudis postobligatoris va desenvolupar un voluntariat a la Fundació Blanquerna. Va donar el tret de sortida a la seva carrera professional realitzant les pràctiques curriculars de la carrera a la mateixa FEDAIA, on posteriorment va continuar formant-se gràcies a un programa de pràctiques extracurriculars, oferint suport en l’elaboració de projectes i la redacció d’argumentaris destinats a garantir la protecció i el benestar de totes les nenes, nens i adolescents a escala autonòmica. Actualment, exerceix com a tècnic de coneixement dintre l’àrea de Coneixement i Innovació Social de la FEDAIA.
Laia Vidal
Graduada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i graduada amb Cant Clàssic pel Conservatori Superior de Música del Liceu, completa els seus estudis amb un Màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (UAB-Interuniversitari). Certificada en PMI – Project Management Ready al centre PUE, compta amb formació específica en projectes amb perspectiva multicultural, perspectiva de gènere interseccional, i en la gestió d’indicadors d’impacte i de balanç social. Té experiència destacada de més de 5 anys en gestió de convocatòries de subvencions a nivell local, nacional i de fons europeu i en el món de la recerca en educació i treball. Actualment, treballa com a tècnica de projectes a l’àrea de Coneixement i Innovació Social a la FEDAIA.
Bernat Fuentes
Graduat Ciències polítiques per la Universitat Pompeu Fabra, realitzant una part de la formació a la Universitat de Ljubljana (Eslovènia), completa la seva formació amb un Màster en Polítiques públiques, drets socials i medi ambient a la Universitat de Barcelona. Amb experiència tant al tercer sector com a l’administració pública, també ha estat vinculat al món del lleure i del l’esport formatiu. Actualment és tècnic d’Incidència política i generació d’aliances de Fedaia.
Maria Trenza
Formada en Grau d’Administració d’Empresa, amb àmplia experiència en departaments de gestió i administració, econòmica i comptable en empreses de diverses activitats. Va assolir gran experiència treballant en el tercer sector assolint tasques en el departament d’Administració i Finances en una Fundació que treballava amb infància, adolescència i famílies en situació de vulnerabilitat durant més de 5 anys; li agradaven tant els reptes de treballar amb infància que cada vegada assolia més competències en el treball polivalent i d’atenció a la Infància i Famílies. Actualment treballa com a tècnica d’administració i gestió a FEDAIA, en l’àrea de gestió interna i serveis a les entitats.