Treballant per la prevenció de la institucionalització de la infància

Notícies

Inici » Treballant per la prevenció de la institucionalització de la infància

Treballant per la prevenció de la institucionalitació de la infància
14/2/2025

Les dues primeres xerrades del cicle 'Desconstruint la desinstitucionalització' han estat tot un èxit de participació

14 febrer 2025- Més de 100 professionals de les entitats de FEDAIA i estudiants universitaris han participat en les dues primeres xerrades que hem organitzat arran del 28è Fòrum del passat mes d’octubre. En aquestes jornades reflexionem sobre els processos de desinstitucionalització i les metodologies i eines per avançar cap un nou model d’acompanyament de les infàncies i adolescències que posi al davant la prevenció, la comunitat i les cures tenint el compte els drets de les infàncies.

En la primera xerrada, l’educadora social i professora, Alicia Borrego Tarragó, ens va presentar el projecte Triangle P+, una iniciativa desenvolupada per la Universitat de Lleida, a través de la Càtedra d’Educació i Adolescència i el grup de recerca d’Infància, Adolescència i Famílies (GRIAF), que té com a objectiu millorar el suport socioeducatiu a la parentalitat mitjançant la participació inclusiva de les famílies en la creació de recursos adaptats a les seves necessitats.

En la segona,  el professors de la Universitat de Pàdua, Andrea Petrella i Anna Salvo,  van presentar el programa PIPPI (Programa d’Intervenció per la Prevenció de la Institucionalització) on l’objectiu principal és la prevenció de la separació familiar, uniformant les pràctiques d’intervenció cap a les famílies en situació de vulnerabilitat per prevenir els riscos i enfocat en les necessitats i perspectiva dels nens i nenes i del seu cercle familiar per donar-li resposta.

El cicle ‘Deconstruint la desinstitucionalització’ oferirà dues  xerrades més els dies 20 i 27 de febrer, per seguir reflexionant i mostrant models que avancin cap a la prevenció de la institucionalització de nens, nenes i adolescents. 

Podeu veure els vídeos de les xerrades al nostre canal de YT.  Igualment,  podeu consultar la Memòria del 28è Fòrum FEDAIA, on hi trobareu els resums de les ponències i les conclusions del fòrum.

Facebook
Twitter
LinkedIn