COMUNICAT FEDAIA – En defensa dels CRAE

Notícies

Inici » COMUNICAT FEDAIA – En defensa dels CRAE

COMUNICAT
13/01/2023
Encapçalament de les diapositives
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Clic aquí

En defensa dels CRAE

Els últims dies en l’àmbit mediàtic s’ha tornat a parlar dels Centres Residencials d’Acció Educativa, CRAE, arran de l’oposició d’algun ajuntament a la instal·lació d’un d’aquests espais en el seu municipi.

Davant d’aquesta realitat FEDAIA, que representa gran part de les entitats que gestionen aquests centres, vol fer una sèrie d’aclariments per contribuir a combatre la desinformació.

 Què és un CRAE?

Els Centres Residencials d’Atenció Educativa són institucions per la guarda i educació d’infants i adolescents (de 0 a 18 anys) que per diferents circumstàncies vitals s’han d’acollir a la tutela de l’administració. Formen part del sistema de protecció de la infància i l’adolescència en situació de risc i per tant són centres que protegeixen els drets d’aquesta infància i l’adolescència.

Les entitats que acullen aquestes persones estan formades per professionals, educadores i educadors socials, que acompanyen i donen resposta a les seves necessitats educatives i assistencials i de desenvolupament personal.

 Les seves funcions són:

Proporcionar a infants i adolescents atesos tota la cobertura inherent a l’exercici de la guarda i l’educació.

Promoure, establir i aplicar mesures tècniques educatives i d’inserció social, laboral i familiar.

En aquest moments a Catalunya hi ha 101 Centres Residencials d’Atenció Educativa amb 1878 places.

 

Per això des de FEDAIA demanem als responsables polítics que actuïn amb responsabilitat i no contribueixin a la desinformació i l’estigmatització amb decisions que representen una vulneració dels drets de la infància i l’adolescència que més atenció, suport i acompanyament necessita.

Creiem que una societat que te cura dels infants és una societat que es responsabilitza i genera espais complementaris per assegurar el benestar de la infància. Aquest comportament te a veure amb una societat adulta i responsable i co-responsable vers els nens, nenes i joves que no poden assumir autonomia plena per viure.

I alhora recordem que les administracions, les entitats i els responsables públics tenim l’exigència davant la desinformació, la por i les actituds xenòfobes o d’exclusió d’obrir espais de diàleg per informar, promoure acords per la tolerància i respecte i descartar les decisions o acords que comportin l’exclusió i el rebuig de l’atenció a les persones. 

Facebook
Twitter
LinkedIn