Fundació Comtal- Campanya de sensibilització sobre salut emocional

Notícies

Inici » Fundació Comtal- Campanya de sensibilització sobre salut emocional

La Fundació Comtal llança una campanya de sensibilització sobre salut emocional
30/09/2022

Demana a les administracions que prioritzin la inversió en aquest àmbit i es treballi perquè sigui gratuïta i accessible a tothom

Arrel de la pandèmia, s’ha doblat el percentatge de trastorns alimentaris, emocionals i conductuals entre infants i adolescents de 4 a 16 anys

30 setembre 2022- Nota de  premsa de Fundació Comtal

L’Associació Espanyola de Pediatria (AEP) ja ha anunciat que les urgències psiquiàtriques d’infants i adolescents han crescut un 50% arran de la pandèmia. S’ha doblat el percentatge de trastorns alimentaris i emocionals, i s’han multiplicat els casos d’autolesions entre nens/es de 4 a 16 anys. Entre les persones joves, les consultes per trastorns d’ansietat van disparar-se un 127% i un 74% les relacionades amb el suïcidi.
Però la pandèmia no només ha afectat a infants i joves, sinó que ha impactat en el benestar emocional de tota la població. Un informe del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), afirma que més del 50% de la població espanyola reconeix haver sentit tristesa o ansietat des que es va decretar l’estat d’alarma.

Per combatre i prevenir el malestar emocional, la Fundació Comtal aposta per l’educació emocional des de ben petits i petitesRealitzen activitats d’artteràpia i musicoteràpia on els infants aprenen a identificar, expressar, comprendre i canalitzar les seves emocions. A través de la música, dibuixos i manualitats treballen la gestió del malestar, i aspectes com l’autoestima, la motivació, les relacions, l’assetjament, els canvis o la mort.

A l’Escola de Segona Oportunitat fan cocinoteràpia, i juntament amb les classes de meditació, d’educació per la salut, i de visual i plàstica, treballen competències emocionals, on l’alumnat aconsegueix adquirir competències transversals per millorar en la seva vida personal, formativa i laboral. “Ensenyem a cuinar i en paral·lel treballem l’autoconeixement, l’autocontrol, l’empatia i altres habilitats socials. Amb cada recepta, es treballa una emoció”-Juan Carlos, tallerista de cuina-.

També ofereixen suport psicològic perquè infants, adolescents, joves i les seves famílies puguin canalitzar els seus sentiments, potenciar les seves capacitats i millorar el seu benestar.
En finalitzar el curs, aconsegueixen que el 76% de les persones ateses millorin el seu benestar emocional i que el 100% estiguin satisfetes amb el servei i els recursos i eines facilitades per millorar el seu estat emocional.

L’entitat manifesta que l’accés en condicions d’igualtat a una educació i salut emocional de qualitat és un element clau en el desenvolupament personal  i la inclusió de la infància. Per això, demana a les administracions que prioritzin la inversió en aquest àmbit, que es reconegui la feina que es desenvolupa des dels centres on s’intervé en situacions de molta vulnerabilitat i que es treballi perquè la salut emocional sigui gratuïta i accessible a tothom.

Facebook
Twitter
LinkedIn